Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shpallën një konkurs ndërkombëtar i cili u kushtohet grave-lidere në arsim

Filiali i Universitetit të Ruses “Angjell Kënçev” në Silistra dhe ekipi i projektit “Virago”, në bazë të programit “ERAZËM+”, shpallin një Konkurs Ndërkombëtar  për ese me temë “Gratë - lidere në arsim”. Konkursi është në dy grupe të moshave - për nxënës nga mosha 16 deri më 19 vjeç dhe studentë të ardhshëm në filialin e Universitetit të Ruses në Silistra. Esetë e dekoruara do të publikohen në platformën e projektit “Virago”, kurse autorët e tyre do të mund të përfshihen në këmbimin ndërkombëtar rinor mbi projektin, thuhet në njoftimin e organizatorëve.

Përpiloi: Darina Grigorova

Përgatiti në shqip: Nataniela Vasileva

Më shumë nga rubrika

Foto: Shkolla „Vasill Levski“ në Zaragoza

Shkolla "Vasill Levski" në Zaragoza ka 14 vjet që ruan të gjallë kujtimin e Bullgarisë dhe heronjve tanë

Imazhi dhe vepra e Apostullit të Lirisë lind në mendjen e çdo bullgari kur duhet të thotë emrin e një heroi kombëtar. Dhe pavarësisht se historianët debatojnë për disa momente nga jeta e tij, ai ze një vend të rëndësishëm në zemrat e popullit të..

botuar më 23-05-07 9.35.PD

Ditët e shërbimeve konsullore për bullgarët në ishullin e Kretës

Në fund të javës së ardhshme priten ditët e shërbimeve konsullore gjatë të cilave bashkatdhetarët tanë që jetojnë në ishullin e Kretës kanë mundësinë të rinovojnë dokumentet e tyre personale ose të kërkojnë ndihmë nga autoritetet bullgare për zgjidhjen..

botuar më 23-05-07 7.35.PD

Uniforma e gardës – një nga simbolet e trimërisë së ushtarit bullgar

Çdo shtet i cili ka ushtrinë e tij ka një formacion që, përveç detyrave të tjera që rrjedhin zakonisht nga Ligji i Protokollit të Shtetit, kryen edhe funksione përfaqësuese. Në vendin tonë ky rol i është besuar njësisë së Gardës Kombëtare, e cila u..

botuar më 23-05-06 10.05.PD