Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria sot – 24 maj 2022

Më 24 maj në Bullgari shënohet Dita e Vëllezërve të Shenjtë Kirill dhe Metodij, e alfabetit, arsimit dhe kulturës bullgare dhe e letërsisë sllave. Për ne bullgarët 24 maj është një nga ditët më të ndritshme të vitit. Kjo është festa e lartësimit shpirtëror, e synimit drejt përsosjes nëpërmjet arritjeve të shkencës dhe të kulturës. Kjo datë është e lidhur ngushtë me veprimtarinë e vëllezërve të shenjtë Kirill dhe Metodij. Kisha Ortodokse Bullgare, e kanonizoi dy vëllezërit shenjtorë, dhe i nderon kujtimin e tyre më 11 maji. Programin e sotëm të Radio Bullgarisë ia kushtojmë këta dy iluministë, vepra e të cilëve respektohet në të gjithë botën e krishterë.

Më parë do t’ju tregojmë për jetën dhe veprën e të dy vëllezërve të shenjtë Kirill dhe Metodij.

Pas kësaj do të dëgjoni pse alfabeti cirilik është “alfabeti i paqes” për bullgarët në Hamburg . Sivjet bashkatdhetarët tanë që jetojnë në Gjermani organizojnë për vitin e dytë “Festival të Shkronjave”, gjë për të cilën do të dëgjoni në këtë program.

Në rubrikën “Kënga e ditës” ju ofrojmë një këngë emblematike për festën “Himni i Shenjtorëve Kirill dhe Metodij”

Ju urojmë dëgjim të këndshëm.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria sot – 31 gusht 2022

Përshëndetje të nderuar miq! Fillon programi i ditës i Radio Bullgarisë më 31 gusht. Në fillim mund të dëgjoni lajmet e fundit.  Programi do të mbarojë si zakonisht me rubrikën "Kënga e ditës”, ku do  t’ju ofrojmë të dëgjojmë së bashku këngën me titull..

botuar më 22-08-31 3.00.MD

Bullgaria sot – 30 gusht 2022

Përshëndetje të nderuar miq! Fillon programi i ditës i Radio Bullgarisë më 30 gusht. Në fillim mund të dëgjoni lajmet e fundit.  Pas kësaj do t’ju prezantojmë temën: "Sian Phillips nga Lancaster – një femër fyelltare angleze e cila iu përkushtua..

botuar më 22-08-30 3.00.MD

Bullgaria sot – 29 gusht 2022

Përshëndetje të nderuar miq! Fillon programi i ditës i Radio Bullgarisë më 29 gusht.  Në fillim mund të dëgjoni lajmet e fundit.  Pas kësaj do t’ju prezantojmë temën: “Depresione, sindroma bërnaut dhe stres – bullgarët po bëhen gjithnjë..

botuar më 22-08-29 3.00.MD