Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pabarazia sociale në Bullgari po rritet

Foto: pixabay

70 000 bullgarë, ose 1% e popullsisë në vitin 2020, kanë zotëruar 18,3% të të ardhurave kombëtare, ose mbi 11,25 miliardë euro. Në vitin 2005, i njëjti 1% ka zotëruar 11.2% të PBB-së, ose 2.4 miliardë euro. 15 vjet më vonë më të pasurit janë bërë 5 herë më të pasur. Në vitin 2005, më të pasurit kanë qenë 10% dhe kanë zotëruar 34.6% të të ardhurave kombëtare. Në vitin 2020, ata tashmë mbajnë 43.6%.

Në vitin 2005, 50% e bullgarëve më të varfër kanë pasur 19.6% të PBB-së. 15 vjet më vonë, të njëjtat 50% të më të varfërve kanë vetëm 16.4% të produktit kombëtar.

Një përqendrim i tillë i burimeve në gjithnjë e më pak njerëz dëmton rritjen ekonomike dhe minon konkurrencën, tha për gazetën 24 Çasa, Ljubosllav Kostov, drejtor i Institutit për Kërkimet Sociale dhe Sindikaliste.

Më shumë nga rubrika

Zona industriale në Plovdiv tërhoqi investimin e radhës të rëndësishëm

Një investim në zgjerimin e bazës prodhuese pranë Plovdivit në përmasë 17 milion euro bën koncerni gjerman për prodhimin e elektroteknikës, sistemeve të ventilimit për ngrohje dhe koncidionerëve. Mirëpo në uzinën e re e cila është në shfrytëzim prodhohen..

botuar më 22-07-03 11.35.PD

Aktualizimi i buxhetit i Bullgarisë për vitin 2022 është fakt

Pas një takimi të gjatë në ditën e fundit të qershorit, deputetët më në fund miratuan përditësimin e buxhetit të shtetit. “Në këtë situatë të vështirë politike, parlamenti tregoi përgjegjësinë e nevojshme, buxheti është i vështirë për t’u..

botuar më 22-07-01 2.03.MD

Bullgaria dëshiron që Korridori № 8 të jetë pjesë e Eurokorridorit të ri “Ballkani Perëndimor”

Bullgaria shprehu qartë mbështetjen e saj për përfshirjen e Korridorit Pan-Europian № 8 Sofje-Shkup-Durrës në korridorin e ri të propozuar të transportit evropian “Ballkani Perëndimor”. Kjo ndodhi gjatë rishikimit të rrjetit të transportit..

botuar më 22-07-01 12.12.MD