Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sipas 77 për qind e njerëzve Bullgaria nuk qeveriset sipas vullnetit të popullit

Foto: arkiv

Duke evidentuar periudhën e kaluar të trazirave dhe të paqëndrueshmërisë politike, 17 për qind e bullgarëve pajtohen me deklaratën “Vendi im qeveriset sipas vullnetit të popullit”, dhe 77 për qind nuk bien dakord me këtë. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi tëAgjencisë “Gallup International” për Bullgarinë. Sipas 22 për qind të të anketuarve zgjedhjet në vend janë të lira dhe të ndershme, ndërsa 65 për qind e përkrahin qëndrimin e kundërt. 13 për qind e bullgarëve të anketuar mendojnë se jetojmë në kushtet e demokracisë së fortë, për 12 për qind vendi ynë nuk plotëson të paktën një nga kushtet për demokraci, dhe dy të tretat e konsiderojnë të dobët nivelin e demokracisë në vendin tonë.

Në botë, më të kënaqurit me lirinë dhe drejtësinë e zgjedhjeve në vendin e tyre janë njerëzit në Ganë (85 për qind). Nga qeverisja demokratike në vendin e tyre më të kënaqur janë në Vietnam (84 për qind). Sondazhi u krealizua në periudhën tetor-dhjetor 2021.


Më shumë nga rubrika

Bullgarët punojnë jashtë orarit, por mbeten më të varfrit në Evropë për shkak të pagave të ulëta

Sindikata më e madhe në Bullgari – Konfederata e Sindikatave të Pavarura (KNSB), anëtarët e së cilës numërojnë rreth 300 mijë persona, mobilizoi forcat dhe nisi një fushatë proteste duke kërkuar që shteti të përditësojë buxhetin me 70 milionë euro...

botuar më 22-09-27 7.15.PD

Bullgaria me një paraqitje rekorde në Turneun e 10 Ndërkombëtar të Natyralistëve të rinj

A e dini se çfarë është parosmia(mosfunksionimi i nuhatjes)? Para se të mësoni, ne do t'ju tregojmë për disa të rinj bullgarë, të cilët jo vetëm e dinë se çfarë është ky funksion i dëmtuar i organizmit, por edhe e kanë hulumtuar dhe paraqitur në..

botuar më 22-09-26 7.15.PD

Një shpikje bullgare në fushën e fushuesve u prezantua në një ekspozitë të specializuar në Gjermani

Bullgaria prezantoi një shtëpi inovative të lëvizshme që peshon 3 400 kilogramë në ekspozitën e Caravan Salon në qytetin gjerman Dyseldorf . Projekti është vepër e Kamen Stankov dhe ekipit të tij nga Varna. Shtëpia e lëvizshme është gati 38 metra..

botuar më 22-09-25 10.05.PD