Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sipas 77 për qind e njerëzve Bullgaria nuk qeveriset sipas vullnetit të popullit

Foto: arkiv

Duke evidentuar periudhën e kaluar të trazirave dhe të paqëndrueshmërisë politike, 17 për qind e bullgarëve pajtohen me deklaratën “Vendi im qeveriset sipas vullnetit të popullit”, dhe 77 për qind nuk bien dakord me këtë. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi tëAgjencisë “Gallup International” për Bullgarinë. Sipas 22 për qind të të anketuarve zgjedhjet në vend janë të lira dhe të ndershme, ndërsa 65 për qind e përkrahin qëndrimin e kundërt. 13 për qind e bullgarëve të anketuar mendojnë se jetojmë në kushtet e demokracisë së fortë, për 12 për qind vendi ynë nuk plotëson të paktën një nga kushtet për demokraci, dhe dy të tretat e konsiderojnë të dobët nivelin e demokracisë në vendin tonë.

Në botë, më të kënaqurit me lirinë dhe drejtësinë e zgjedhjeve në vendin e tyre janë njerëzit në Ganë (85 për qind). Nga qeverisja demokratike në vendin e tyre më të kënaqur janë në Vietnam (84 për qind). Sondazhi u krealizua në periudhën tetor-dhjetor 2021.


Më shumë nga rubrika

Një aplikacion i ri në celular lehtëson lidhjen mes bullgarëve në mbarë botën

Një  organizatë bamirëse , e krijuar në Londër me qëllim të mund të ndihmojë për përmirësimin e jetës të nevojtarëve në vendin tonë, krijoi një  aplikacion të ri celular .  Ai përbën një kanal unik për komunikim dhe ndihmë reciproke për..

botuar më 22-09-10 11.15.PD

Bullgaria doli nga grupi i vendeve më të zhvilluara në botë

Bullgaria është tashmë i vetmi vend në BE që nuk bën pjesë në grupin e vendeve më të zhvilluara në botë, sipas Indeksit të Zhvillimit Njerëzor për vitin 2021, të paraqitur nga Programi i OKB-së për Zhvillim. Arsyeja kryesore për rënien tonë nga kategoria..

botuar më 22-09-09 3.56.MD

Në shkollën bullgare të së dielës në Kishineu, disa ditë para ziles së parë

Më 18 shtator, shkolla bullgare e së dielës në bibliotekën "Hristo Botev" në kryeqytetin e Moldavisë – Kishineu – hap dyer për vitin e ri shkollor. Sipas traditës, mes të ftuarve për ditën e parë shkollore janë ambasadori i Bullgarisë në Moldavi,..

botuar më 22-09-09 7.15.PD