Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sipas 77 për qind e njerëzve Bullgaria nuk qeveriset sipas vullnetit të popullit

Foto: arkiv

Duke evidentuar periudhën e kaluar të trazirave dhe të paqëndrueshmërisë politike, 17 për qind e bullgarëve pajtohen me deklaratën “Vendi im qeveriset sipas vullnetit të popullit”, dhe 77 për qind nuk bien dakord me këtë. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi tëAgjencisë “Gallup International” për Bullgarinë. Sipas 22 për qind të të anketuarve zgjedhjet në vend janë të lira dhe të ndershme, ndërsa 65 për qind e përkrahin qëndrimin e kundërt. 13 për qind e bullgarëve të anketuar mendojnë se jetojmë në kushtet e demokracisë së fortë, për 12 për qind vendi ynë nuk plotëson të paktën një nga kushtet për demokraci, dhe dy të tretat e konsiderojnë të dobët nivelin e demokracisë në vendin tonë.

Në botë, më të kënaqurit me lirinë dhe drejtësinë e zgjedhjeve në vendin e tyre janë njerëzit në Ganë (85 për qind). Nga qeverisja demokratike në vendin e tyre më të kënaqur janë në Vietnam (84 për qind). Sondazhi u krealizua në periudhën tetor-dhjetor 2021.


Më shumë nga rubrika

Festivali “WIENWOCHE” në Vjenë dhe gjurma bullgare në të

“Arti është një gënjeshtër, por kjo gënjeshtër na mëson sesi të arrijmë deri tek e vërteta”- këto fjalë të Pikasos sikurse janë përkthimi universal i përpjekjeve të të gjithë artistëve nëpër botë. Kërkimi i “së vërtetës” për një botë më të mirë,..

botuar më 22-09-23 7.15.PD

Është mirë të jetojmë si një komunitet, ku fqinjët nuk janë konkurrentët tanë, por njerëz të cilët e ndihmojmë njëri-tjetrin

23 vjet bashkë në çdo një moment, si në shtëpi ashtu dhe derisa  janë në punë. Kështu, në një fjali mund të përgjithësojmë jetën  e Olivie dhe Mitana Rosh. Ata janë njohur në Francë, por kanë zgjedhur  të vendosen dhe të krijojnë restorantin e..

botuar më 22-09-21 7.15.PD
Universiteti

Në Universitetin e Plovdivit fillon trajnimi për mësuesit e shkollave bullgare të së dielës

Universiteti i Plovdivit “Paisij Hilendarski” organizon trajnime online për specialistët pedagogjikë që japin mësim në shkollat ​​bullgare të së dielës jashtë vendit.Kursi i parë është për mësuesit e gjuhës dhe letërsisë bullgare në një mjedis..

botuar më 22-09-20 6.48.MD