Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Përditësimi i buxhetit kaloi në lexim të parë në Parlament

Foto: BGNES

Deputetët miratuan në lexim të parë përditësimin e buxhetit të shtetit. TVSH-ja e diferencuar do të futet në 1 korrik. Taksa për bukën do të jetë zero, dhe për furnizimet me gaz natyror - 9% në vend të 20%. Nga ana tjetër, vera dhe birra në restorante do të kenë TVSH 20% dhe jo uljen prej 9% gjatë pandemisë. Është planifikuar edhe rritje e pensioneve.

Edhe pse sipas statistikave shtetërore inflacioni vjetor tashmë është mbi 15 për qind, buxheti është llogaritur me një inflacion vjetor prej 11.9 për qind dhe rritje ekonomike 2.9 për qind. Debatin më të rëndë e shkaktoi rritja e kufirit të borxhit deri në 5.1 miliardë euro. Zëvendëskryeministri dhe Ministër i Financave Asen Vasilev e argumentoi këtë me nevojën e kthimit të borxheve të vjetra të shtetit.


Më shumë nga rubrika

Rritje 7.8 për qind e pagës mesatare në tremujorin e dytë

Paga mesatare në tremujorin e dytë arriti në 1730 leva (886 euro) – 7.8 për qind më shumë se në tre muajt e parë të vitit, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave. Shpërblimi mesatar më i lartë dhe më i ulët në qershor ishte 2352..

botuar më 22-08-12 7.23.MD

Tartufi – “thesari i gjelbër” në trojet e Bullgarisë

Vështirë se dikush dyshon se mes natyrës së larmishme dhe të pasur në vendin tonë nuk do të ketë ato kërpudha aromatike që vlejnë një pasuri në tregjet botërore. Bëhet fjalë për tartufin, të cilin njihet prej kohësh në Evropë si një erëza e..

botuar më 22-08-11 7.15.PD

Importi nga Greqia po vret biznesin bullgar

Prodhuesit e pjeshkave nga rajoni i qytetit Sliven të Bullgarisë Juglindore kërcënuan me protesta efektive për shkak të çmimeve të ulëta të blerjes. Sipas tyre, importi nga Greqia po vrеt biznesin vendas, ndaj duan që shteti të vendosë që prodhimi..

botuar më 22-08-10 3.41.MD