Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Lumit Danub

Foto: BNR - Vidin

Më 29 qershor, vendet përgjatë Danubit shënojnë për të 19-in vit radhazi Ditën Ndërkombëtare të Danubit. Në këtë datë në vitin 1994 në Sofje u nënshkrua Konventa për bashkëpunim në mbrojtjen dhe shfrytëzimin e qëndrueshëm të lumit Danub. Dhjetë vjet më vonë, filloi festimi i Ditës Ndërkombëtare të Lumit Danub, me synimin për të tërhequr opinionin shoqëror mbi rëndësinë e resurseve të lumit të dytë më të gjatë të Evropës për rajonet.

Në lidhje me festën, vendet përgjatë rrjedhjes së Danubit organizojnë shumë iniciativa kushtuar mbrojtjes së lumit dhe degëve të tij. Këtë vit, nën moton “Zbuloni Danubin”, festimet në qytetet bullgare përgjatë lumit, përfshijnë festivale, konkurse kushtuara mbrojtjes së lumi që cakton pjesën më të madhe të kufirit verior të Bullgarisë.


Më shumë nga rubrika

Zgjedhja për të ditur shkrim e këndim në Bullgari

Në prag të vitit të ri shkollor në Bullgari, 15 shtator, dhe disa ditë pasi bota festoi Ditën Ndërkombëtare të Alfabetizmit për të 57-in vit radhazi, më 8 shtator, lind sërish pyetja se kush kë po e kontrollon – personi fjalët apo fjalët personin...

botuar më 22-09-14 12.11.MD

Të rinjtë bullgarë dhe ukrainas krijuan një video me mesazh paqeje

Të rinjtë bullgarë dhe ukrainas krijuan së bashku një video të shkurtër me një mesazh për paqe, njoftoi fondacioni "Fondi i donatorëve publikë për Varnën". Videoklipi është vepër e të rinjve që morën pjesë në takimet integruese të organizuara nga..

botuar më 22-09-12 5.45.MD

Leximi - një aktivitet gjithnjë e më pak i përhapur në kohën e lirë të të rinjve bullgarë

Çdo i pesti bullgar nuk ka lexuar asnjë libër gjatë vitit të fundit. Kjo u bë e qartë nga rezultatet e Studimit Kombëtar të Qëndrimeve të Leximit në mesin e qytetarëve bullgarë të grupmoshave të ndryshme, i kryer në fund të vitit 2021 me urdhër të..

botuar më 22-09-10 12.55.MD