Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Lumit Danub

Foto: BNR - Vidin

Më 29 qershor, vendet përgjatë Danubit shënojnë për të 19-in vit radhazi Ditën Ndërkombëtare të Danubit. Në këtë datë në vitin 1994 në Sofje u nënshkrua Konventa për bashkëpunim në mbrojtjen dhe shfrytëzimin e qëndrueshëm të lumit Danub. Dhjetë vjet më vonë, filloi festimi i Ditës Ndërkombëtare të Lumit Danub, me synimin për të tërhequr opinionin shoqëror mbi rëndësinë e resurseve të lumit të dytë më të gjatë të Evropës për rajonet.

Në lidhje me festën, vendet përgjatë rrjedhjes së Danubit organizojnë shumë iniciativa kushtuar mbrojtjes së lumit dhe degëve të tij. Këtë vit, nën moton “Zbuloni Danubin”, festimet në qytetet bullgare përgjatë lumit, përfshijnë festivale, konkurse kushtuara mbrojtjes së lumi që cakton pjesën më të madhe të kufirit verior të Bullgarisë.


Më shumë nga rubrika

Opinionet nga rruga: Shoqëria civile në vendin tonë duhet të jetë katalizatori i ndryshimit të pritur

Pak më shumë se 6.6 milionë janë qytetarët bullgarë që kanë të drejtë vote sot. Zgjedhja e tyre do të formojë përbërjen e Parlamentit të Bullgarisë, i cili përbëhet prej 240 anëtarësh. Këto janë zgjedhjet e katërta në vendin tonë brenda 18 muajve..

botuar më 22-10-02 7.45.PD

Bullgarët brenda dhe jashtë vendit zgjedhin sërish një parlament

Në orën 7:00 filloi dita e zgjedhjeve, në të cilat bullgarët duhet të zgjedhin 240 përfaqësuesit e tyre në Legjislaturën e 48-të Kuvendit Popullor. Ky është votimi i katërt parlamentar në 18 muajt e fundit. Në garën e parakohshme..

botuar më 22-10-02 7.10.PD

“Vrapim për kafshët” me apel për trajtim më human të banorëve të fermave

Për të katërtin vit radhazi, organizata e njerëzve që duan trajtim më të mirë të kafshëve të rritura në industri – “THUAJ” – po përgatit nismën e bamirësisë “Vrapim për kafshët”. Ngjarja do të zhvillohet më 2 tetor - Dita Botërore e Kafshëve të..

botuar më 22-10-01 4.05.MD