Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Lumit Danub

Foto: BNR - Vidin

Më 29 qershor, vendet përgjatë Danubit shënojnë për të 19-in vit radhazi Ditën Ndërkombëtare të Danubit. Në këtë datë në vitin 1994 në Sofje u nënshkrua Konventa për bashkëpunim në mbrojtjen dhe shfrytëzimin e qëndrueshëm të lumit Danub. Dhjetë vjet më vonë, filloi festimi i Ditës Ndërkombëtare të Lumit Danub, me synimin për të tërhequr opinionin shoqëror mbi rëndësinë e resurseve të lumit të dytë më të gjatë të Evropës për rajonet.

Në lidhje me festën, vendet përgjatë rrjedhjes së Danubit organizojnë shumë iniciativa kushtuar mbrojtjes së lumit dhe degëve të tij. Këtë vit, nën moton “Zbuloni Danubin”, festimet në qytetet bullgare përgjatë lumit, përfshijnë festivale, konkurse kushtuara mbrojtjes së lumi që cakton pjesën më të madhe të kufirit verior të Bullgarisë.


Më shumë nga rubrika

Në Taraklia do të ketë një qendër informative kulturore bullgare

Deputetët e udhëzuan Ministrin e Kulturës që brenda tre muajve të ndërmarrë veprimet e nevojshme për hapjen dhe financimin e Qendrës Informative Kulturore Bullgare në qytetin Taraklia të Moldavisë. Pjesa kryesore e pakicës kombëtare bullgare në Moldavi..

botuar më 23-01-13 12.29.MD

Vetëm gjysma e bullgarëve e mbështesin anëtarësimin tonë në BE

Sipas sondazhit të fundit të Eurobarometrit, të porositur nga Parlamenti Evropian, vetëm 49 për qind e bullgarëve të anketuar e konsiderojnë anëtarësimin tonë në BE si një gjë të mirë. Nga ana tjetër, krizat dhe veçanërisht lufta në Ukrainë e..

botuar më 23-01-12 3.37.MD

Pasaporta bullgare mbetet ndër më të mirat për udhëtime ndërkombëtare

Bullgaria ndan vendin e 18-të për pasaportën më të dëshiruar për udhëtime ndërkombëtare me Kilin, Kroacinë dhe Monakon, sipas renditjes së Indeksit të Pasaportave Henleypër vitin 2023. Japonia është në vendin e parë me një rezultat prej 193 pikësh, e..

botuar më 23-01-12 11.02.PD