Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Zona industriale në Plovdiv tërhoqi investimin e radhës të rëndësishëm

Foto: economy.bg

Një investim në zgjerimin e bazës prodhuese pranë Plovdivit në përmasë 17 milion euro bën koncerni gjerman për prodhimin e elektroteknikës, sistemeve të ventilimit për ngrohje dhe koncidionerëve. Mirëpo në uzinën e re e cila është në shfrytëzim prodhohen kamionë betoni. Investimi përfshin furnizimin e impianteve tashmë të disponueshme nga Gjermania, integrimin e tyre me pajisjet e uzinës si dhe blerjen e makinave të reja.

Deri më tani janë të punësuar 120 punëtorë, mes të cilëve saldatorë, mekanikë dhe bojaxhinj. Pandemia e Covid-19 nuk ndikoi veçanërisht në punën e kompanisë, sipas të dhënave të kontabilitetit të saj. Ajo arrin të riorganizojë procesin e punës dhe nuk ndalet së punuari, pasi të ardhurat e saj në vitin 2020 ishin pak më shumë se gjysmë miliardë (503 milionë) leva. Kjo ishte me mbi 10 për qind më shumë se në vitin 2019. Kompania rriti fitimin e saj në 34.1 milionë leva në vitin 2020, që ishte një rritje prej mbi 9 për qind krahasuar me një vit më parë

Përpilues: Joan Kolev

Përgatiti në shqip: Svetllana Dimitrova

Më shumë nga rubrika

Një përkeqësim i klimës së biznesit vërehet në gusht

Klima biznes në Bullgari u përkeqësua me 3.4 pikë në gusht në krahasim me korrikut, tregon anketa tradicionale e Institutit Kombëtar të Statistikave. Mjedisi i pasigurt ekonomik mbetet faktori kryesor në përkeqësimin e pritjeve për..

botuar më 22-09-01 10.25.PD

Rritje rekord e çmimeve të prodhimit në korrik

Indeksi i përgjithshëm i çmimeve të prodhimit u rrit në korrik me 42.5 për qind krahasuar me të njëjtin muaj të një viti më parë, ndërsa krahasuar me qershorin me 3.8 për qind, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave. Çmimet..

botuar më 22-08-30 1.57.MD
Rosica Vellkova

Nuk pritet tejkalim i të ardhurave buxhetore deri në fund të vitit 2022

E vetmja mënyrë për të financuar shpenzimet e jashtëzakonshme deri në fund të vitit është kursimi, pasi nuk pritet tejkalim i të ardhurave buxhetore. Ministrja e Financave Rosica Vellkova u tha gazetarëve se teprica e të hyrave në buxhet nga mesi..

botuar më 22-08-29 11.46.PD