Programi i ditës
Размер на шрифта
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Zona industriale në Plovdiv tërhoqi investimin e radhës të rëndësishëm

Foto: economy.bg

Një investim në zgjerimin e bazës prodhuese pranë Plovdivit në përmasë 17 milion euro bën koncerni gjerman për prodhimin e elektroteknikës, sistemeve të ventilimit për ngrohje dhe koncidionerëve. Mirëpo në uzinën e re e cila është në shfrytëzim prodhohen kamionë betoni. Investimi përfshin furnizimin e impianteve tashmë të disponueshme nga Gjermania, integrimin e tyre me pajisjet e uzinës si dhe blerjen e makinave të reja.

Deri më tani janë të punësuar 120 punëtorë, mes të cilëve saldatorë, mekanikë dhe bojaxhinj. Pandemia e Covid-19 nuk ndikoi veçanërisht në punën e kompanisë, sipas të dhënave të kontabilitetit të saj. Ajo arrin të riorganizojë procesin e punës dhe nuk ndalet së punuari, pasi të ardhurat e saj në vitin 2020 ishin pak më shumë se gjysmë miliardë (503 milionë) leva. Kjo ishte me mbi 10 për qind më shumë se në vitin 2019. Kompania rriti fitimin e saj në 34.1 milionë leva në vitin 2020, që ishte një rritje prej mbi 9 për qind krahasuar me një vit më parë

Përpilues: Joan Kolev

Përgatiti në shqip: Svetllana Dimitrova

Më shumë nga rubrika

Sa do të zgjatë stuhia e çmimeve?

Zgjedhjet kanë kaluar, por pasiguria për sa i përket të ardhmes pas tyre mbetet akoma. Pritshmërive për formimin e një kabineti të rregullt me ​​një horizont më të gjerë, njerëzit kanë filluar tua shtojnë gjithnjë e më shumë shpresën se deputetët..

botuar më 22-10-29 1.25.MD

Deputetët duan të përshpejtojnë aderimin e Bullgarisë në euro

Kuvendi Popullor udhëzoi qeverinë që nga 1 janari 2024 të përshpejtojë procesin e adoptimit të euros, me kursin 1.95583 leva për 1 euro. Me 157 vota “pro”, 28 “kundër” dhe 23 “abstenime”, deputetët e pranuan propozimin e koalicionit GERB-SDS. Vendimi..

botuar më 22-10-28 11.07.PD

Nuk duhet të derdhen para në ekonomi përmes buxhetit

Ideja për të derdhur para në ekonomi përmes buxhetit është absurde. Kjo vetëm do të rrisë inflacionin. Për shkak të rritjes së pritshme më të ulët të PBB-së apo edhe rënies së mundshme, duhet të kufizohen shpenzimet, por të lihen investimet për të..

botuar më 22-10-26 6.11.MD