Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Propozojnë një kufi të ri varfërie, por 1.5 milionë veta mbeten me të ardhura më të ulëta

Foto: Rawpixel

Ministria e Çështjeve Sociale propozon që kufiri i varfërisë në vend nga 1 janari 2023 të jetë 202 euro (504 leva). Projekt dekreti është publikuar për diskutim publik. Rritja është 46 euro (91 leva) ose 22%. Rritja e kufirit të varfërisë është më e madhja në 10 vitet e fundit dhe do të rrisë numrin e njerëzve me ndihmë sociale në më shumë se 96 000 njerëz. Nga kufiri i varfërisë varen edhe ndihmat mujore për 670 000 me çrregullime.

Por edhe me vijën e re të propozuar të varfërisë, më shumë se 1.5 milion njerëz, ose më shumë se 22% e bullgarëve, do të mbeten nën pragun e saj.


Më shumë nga rubrika

Minatorët dhe punëtorët e energjetikës në protestë parashtruan gjashtë kërkesa

Minatorët dhe punëtorët e energjetikës në protestë dolën me gjashtë kërkesa për të ndaluar bllokadat Ata insistojnë për rinegocimin e Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë në sektorin e energjisë; për garantimin e funksionimit të..

botuar më 23-10-02 4.54.MD

Në dy muaj, KE do të vendosë mbi planin e rimëkëmbjes bullgare

Komisioni Evropian konfirmoi se mori Planin e rishikuar të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë bullgare dhe do të marrë një vendim brenda dy muajsh. Shtetet anëtare do të kenë më pas deri në katër javë për të miratuar vlerësimin e KE-së. Vendi..

botuar më 23-10-02 3.16.MD

Qeveria publikon planet territoriale për një tranzicion të drejtë

Rrethi Stara Zagora është më i prekuri nga kalimi në një ekonomi neutrale ndaj klimës, pasi katër termocentralet dhe minierat me qymyr ndodhen në territorin e tij. Ky konstatim u bë në planet përfundimtare territoriale për një tranzicion të drejtë të..

botuar më 23-10-02 1.58.MD