Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

“Uzana Poljana Fest” tërheq adhuruesit e natyrës

Foto: uzanafest.gabrovo.bg

Emocione të jashtëzakonshme në natyrë në kulmin e verës premton festivali ekologjik, i cili është bërë traditë, në zonën Uzana afër qytetit Gabrovo të Bullgarisë Qendrore.

Një mirëseardhje e ngrohtë për të gjithë për të cilët komunikimi me dhe mes natyrës është frymëzues, shumë muzikë, arte, njohuri dhe emocione të përbashkëta premtojnë ditët nga 22 deri në 24 korrik.

Uzana Poljana Fest” organizohet nga Komuna e Gabrovës dhe është pjesë e nismave “të gjelbra” kushtuar mbrojtjes së natyrës. I përkushtuar ndaj sjelljes ekologjike dhe kujdesit për natyrën, festivali është një platformë për takimin e ideve të gjelbra dhe modeleve të suksesshme ekologjike, nismave të artit dhe produkteve të shëndetshme.

Përpilues: Vesella Krësteva

Përgatiti në shqip: Svetllana Dimitrova

Foto: uzanafest.gabrovo.bg


Më shumë nga rubrika

Aeroporti në Ballçik do të jetë një vend fluturimi për avionin revolucionar pa pilot "Mjellma e Zezë"

Kompania e transportimit të mallrave me dron Dronamics, e themeluar nga bullgarët Svilen dhe Konstantin Rangellovi, do të bashkëpunojë me aeroportin në Ballçik në përgatitjen e nisjes së fluturimeve të tyre të ardhshme komerciale. Programi i..

botuar më 22-11-13 12.05.MD
Foto: Ambasadа e Bullgarisë në Tokio

Trëndafilat bullgarë do të lulëzojnë në qytetin japonez Nakanoxho

Ambasadorja e Bullgarisë në Japoni Shkëlqesia e Saj Marieta Arabaxhieva mbolli trëndafilat bullgarë "Nadja" në qytetin Nakanoxho, prefektura Gunma, në prani të kryetarit të qytetit Masao Iyoku dhe të ftuarve të tjerë. Ceremonia shënoi fillimin e..

botuar më 22-11-12 10.15.PD

Dy nxënëse dhe një student nga Bullgaria janë fituesit e një konkursi ndërkombëtar të robotikës në Bukuresht

Vjara Simeonova (klasa e 11-të) dhe Kalina Simeonova (klasa e 6-të) nga shkolla e mesme matematikore "Gjysha Tonka" - Ruse dhe studenti nga Universiteti iRuses "Angell Kënçev", Jordan Ganev, të cilët e përfaqësuan Bullgarinë në Konkursin..

botuar më 22-11-10 6.06.MD