Programi i ditës
Размер на шрифта
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Qeveria e përkohshme zëvendësoi drejtuesit e Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave dhe Agjencisë së Doganave

Foto: Ani Petrova

Drejtuesit e Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave dhe Agjencisë Doganore Rumen Specov dhe Pavell Tonev u liruan nga detyra. Në vend të tyre u emëruan Boris Mihajllov dhe Pavell Gerenski. Sipas informacioneve nga shërbimi i shtypit të qeverisë, kreu i Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave u lirua për shkak të mospërmbushjes së detyrimeve dhe paraqitjen e të dhëna jo të sakta për të ardhurat tatimore të parashikuara dhe të pritshme për vitin 2022. Në njoftim thuhet gjithashtu se problem ka me detyrimet e një kompanie shtetërore, detyrimet e së cilës ndaj buxhetit janë veçanërisht të mëdha.


Më shumë nga rubrika

Gëllëb Donev

Kryeministri Gëllëb Donev: Të gjithë e dinë se Bullgaria i plotëson kriteret e Shengenit

Kriteret për anëtarësimin e Bullgarisë në Shengen, të cilat janë tërësisht teknike, janë mbuluar nga vendi ynë në vitin 2011. Këtë e dinë mirë të gjithë pjesëmarrësit në zonën Shengen, përfshirë qeveritë e Holandës dhe Austrisë. Këtë e deklaroi..

botuar më 22-12-09 5.21.MD

Përjashtohet përkohësisht nga puna blloku i gjashtë i Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”

Njësia e gjashtë e Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” do të ndalojë së punuari nga 10 dhjetori për një periudhë të pacaktuar. Sipas informacioneve nga uzina, shkaku është një rrjedhje e bartësit të nxehtësisë në një gjenerator avulli. Problemi..

botuar më 22-12-09 3.21.MD

Bullgaria do të japë ndihmë ushtarake për Ukrainën, vendosi parlamenti

Me 148 vota "pro" GERB-SDS, "Po e vazhdojmë ndryshimin", DPS, "Bullgaria Demokratike" dhe "Ngritja Bullgare" mbështetën projektvendimin për ofrimin e mbështetjes ushtarake dhe teknike ushtarake për Ukrainën, të paraqitur nga Këshilli i Ministrave në..

botuar më 22-12-09 2.43.MD