Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ndërrojnë menaxhimin e “Bulgargaz”

Foto: arkiv

Denica Zllateva, ish zëvendëskryeministre në qeverinë e përkohshme të Ognjan Gerxhikovit dhe kuadro е Partisë Socialiste Bullgare - ish-deputete dhe sekretare ndërkombëtare e partisë, pa përvojë në sektorin e energjetikës, u bë drejtore ekzekutive e operatorit shtetëror të gazit Bulgargaz. Ajo zë vendin e Ljudmill Jocovit, të emëruar nga "Po e vazhdojmë ndryshimin". Janë duke u ndërruar akoma tre anëtarë të bordit të drejtorëve të kompanisë. Ivan Topçijski ruan postin e tij si Kryetar i Bordit të Drejtorëve. Ndryshimi ende nuk është regjistruar nga gjykata.


Më shumë nga rubrika

Pranvera astronomike po vjen

Pranvera astronomike në Bullgari fillon sot në orën 23:24 me orën lokale. Është gjithashtu dita e ekuinoksit të pranverës, njofton Instituti Kombëtar i Meteorologjisë dhe Hidrologjisë. Me rastin e ardhjes së pranverës astronomike në Stara Zagora,..

botuar më 23-03-20 6.08.MD

53 për qind e bullgarëve janë fetarë, por 58 për qind besojnë në Zot

53 për qind e bullgarëve deklarojnë se janë fetarë. Gati një e treta (29 për qind) nuk e perceptojnë veten si njerëz fetarë dhe 9 për qind janë ateistë. 10 për qind e tjerë nuk kanë përgjigje të pyetjes. Këtë e tregon një sondazh i qëndrimeve fetare..

botuar më 23-03-20 5.52.MD

Pas tetorit, nuk ka asnjë pengesë që Bullgaria dhe Rumania t’i bashkohen Shengenit

Raporti i Komisionit Evropian për gatishmërinë e vendit tonë për zonën Shengen pritet në qershor ose korrik dhe pas tetorit nuk do të ketë asnjë pengesë që Bullgaria dhe Rumania të hyjnë në Shengen. Këtë e deklaroi ministri i punëve të jashtme Nikollaj..

botuar më 23-03-20 3.14.MD