Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

50 vjet nga rekordi i parë botëror i Bullgarisë në atletikë

Jordanka Bllagoeva
Foto: Svetosllav Cvetanov

Shënohet 50 vjetori i rekordit botëror të Jordanka Bllagoeva në kërcim së larti. Arritja e 24 shtatorit 1972 është rekordi i parë botëror për atletikën bullgare. Atëherë në Zagreb të Kroacisë, atletja jonë kërceu 194 cm, duke kaluar shiritin me një rrotull barku.

Me rastin e përvjetorit në Muzeun e Sporteve në Sofje, Bllagoeva pranoi urime nga shumë kampionë, trajnerë dhe drejtues të federatave sportive. Të gjithë ata theksuan jo vetëm sukseset e mëdha të Bllagoevës në atletikë, por edhe kontributin e saj si pioniere në aerobin sportive.

Më shumë nga rubrika

Dr. Pajam Forgani nga Australia – Bullgaria është një tokë shpirtërore, por mungon solidariteti dhe besimi

Dr. Pajam Forgani /Payam Forghani/ ka lindur 26 vjet më parë pranë ... Antarktidës, ose më saktë në qytetin Hobart në ishullin Tasmania - pjesa më jugore e Australisë. Pas mbarimit të shkollës së mesme në Canberra, i riu Pajami aplikoi për..

botuar më 22-12-19 7.15.PD

Andrea Savova mes Parisit dhe Sofjes

Të jetosh në Evropë, por mes dy botëve të ndryshme – ja si duken dy anët e jetës së një bullgareje të re, e lindur në Sofje që jeton në Paris. Vetëm 12 vjeçe Andrea Savova largohet me të ëmën dhe motrën 6-vjeçare në Francë, ku e regjistrojnë për..

botuar më 22-12-14 7.15.PD

Dr. Katerina Takova është duke zhvilluar një produkt për diagnostikimin e koronavirusit

Gratë në shkencë kanë nevojë për inkurajim dhe mbështetje të veçantë, veçanërisht kur duhet të ndërthurin rolet e shkencëtares së përkushtuar, nënës së kujdesshme dhe bashkëshortes së mirë në hapësirën e ngushtë të një dite të vetme. Një nxitje e..

botuar më 22-12-10 1.45.MD