Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sot në Bullgari është ditë reflektimi, pa reklama politike

Sot në Bullgari është ditë reflektimi para zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare të 2 tetorit. Në orën 24:00 të datës 30 shtator përfundoi fushata parazgjedhore e kandidatëve që kërkuan mbështetjen e shoqërisë për hyrjen në Asamblenë e 48-të Kombëtare. E shtuna, pa agjitacion politik, u jep qytetarëve bullgarë mundësinë të formulojnë preferencat e tyre se kujt do të votojnë besimin për t'i përfaqësuar ata në parlamentin e ardhshëm. Shpërndarja e materialeve të fushatës, si dhe shkatërrimi i atyre tashmë të vendosura, është e papranueshme. Ndalohet publikimi i sondazheve dhe renditjeve 24 orë para votimit, si dhe në ditën e zgjedhjeve.

Partitë, koalicionet dhe komisionet nismëtare dorëzojnë sot në Komisionet Rajonale të Zgjedhjeve aplikimet për regjistrimin e mbrojtësve të listave të kandidatëve, të cilët duhet të marrin një vërtetim nga Komisioni. Në faqen e internetit të Komisioneve Rajonale të Zgjedhjeve publikohet një listë e personave të autorizuar, me kusht që të respektohen kërkesat për mbrojtjen e të dhënave personale.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve duhet të regjistrojë dhe të publikojë në faqen e tij të internetit listën e vëzhguesve të votimit.

Më shumë nga rubrika

Mjalti bullgar ka çmimin më të ulët të blerjes në Evropë, paralajmërojnë prodhuesit

Etiketa e mjaltit duhet të tregojë vendin në të cilin është nxjerrë produkti, thuhet në një kërkesë të re të një urdhërese të Këshillit të Ministrave. Qëllimi është mbrojtja e shëndetit dhe e të drejtave të konsumatorëve, si dhe lehtësimi i aksesit në..

botuar më 23-01-18 7.15.PD

Modeli i familjes me dy fëmijë është ideali riprodhues i bullgarëve

Edhe në vitin 2021, modeli i familjes me dy fëmijë mbetet ideali riprodhues për gratë në moshë 15-49 vjeç dhe burrat 15-59 vjeç në Bullgari (63.3 për qind). Në vend të dytë është mendimi se familja duhet të ketë tre fëmijë (17.1 për qind), e ndjekur..

botuar më 23-01-17 3.34.MD

Flamingot rozë nga Italia, Spanja, Turqia dhe Franca dimërojnë në Bullgari

Mbi 2700 flamingo rozë banojnë në liqenin Atanasovsko pranë Burgasit, Liqenit të Pomories dhe Zonës së Mbrojtur "Poda", tregoi regjistrimi i 47-të i shpendëve ujorë dimërues në Bullgari. Sipas unazave të tyre, shumë prej mysafirëve kanë ardhur nga..

botuar më 23-01-17 11.46.PD