Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Tregu bullgar i punës ofron gjithnjë e më pak vende pune

Foto: Pixabay

Ofertat e punës në tregun bullgar janë në rënie. Sipas një analize të platformës më të madhe të punësimit në vendin tonë, në muajin tetor, numri i shpalljeve në vendin tonë është ulur me 7%, krahasuar me shtatorin e këtij viti.

Ofertat e tetorit ranë me 3 000, duke e çuar totalin në pak më shumë se 45 500. Postimet e punës ranë pothuajse në çdo sektor përveç kontabilitetit, auditimit dhe financave.

Nga ana tjetër, në bazë vjetore, numri i reklamave është 5% më i lartë se në tetor 2021. Është marrë parasysh edhe sezonaliteti i tregut të punës dhe punësimi pas muajve të verës. Megjithatë, pritet që rënia e ofertave për punë të vijojë të vërehet edhe në tremujorin e fundit.

Më shumë nga rubrika

Rosica Vellkova

Shtyhet futja e euros në Bullgari

Bullgaria nuk do të hyjë në eurozonë nga 1 janari 2024, tha ministrja e financave Rosica Vellkova. Në mbledhjen e Eurogrupit në fillim të javës, vendi nuk u dëgjua për gatishmërinë e tij, ndonëse pika ishte në rendin e ditës. Arsyeja është se..

botuar më 23-02-17 4.50.MD

Rregullatori antimonopol gjobiti "Lukoil Bulgaria"

Komisioni për Mbrojtjen e Konkurrencës ka sanksionuar me afro 34 milionë euro “Lukoil Bulgaria” për shpërdorim të pozitës dominuese dhe presion çmimesh ndaj konkurrentëve, saktëson rregullatori. Inspektimi është kryer me kërkesë të “OMV Bulgaria”...

botuar më 23-02-17 2.46.MD

Gruri bullgar mbetet në magazina

Prodhimi bujqësor me vlerë mbi 17 milionë euro gjendet në magazina në rrethin e Silistrës, për shkak të çmimeve të ulëta të blerjes, njoftoi BTA. Nga njëra anë, çmimet e plehrave dhe preparateve të autorizuara nga BE-ja për përdorim janë shumë të..

botuar më 23-02-16 5.16.MD