Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria sot – 30 nëntor 2022

Në fillim të programit të ditës më 30 nëntor 2022 mund të dëgjoni lajmet e fundit.

Në mesin e shekullit XX shumë fshatra bullgare u zhytën nën ujërat e digave, që filluan të ndërtohen në vendin tonë. Një ekip shkencëtarët ndoqi gjurmët e Trashëgimisë së Fundosur të Bullgarisë, gjë për të cilën do t’ju tregojmë në rubrikën “Histori”.

Çdo vit më 30 nëntor nderojmë shenjtorin Andrea i Parëthirruri i cili predikonte fenë e krishterë në trojet e Bullgarisë së sotme. Për bullgarët kjo është një festë jo vetëm kishtare, por edhe popullore. Besohet se Shën Andrea është zoti i arinjve. “Kënga e ariut” do të dëgjoni në rubrikën “Kënga e ditës”.

Ju urojmë minuta të këndshme!

  • 02.15 – Lajmet 


Më shumë nga rubrika

Bullgaria sot – 9 maj 2023

Të nderuar miq, në fillim të programit tonë më 9 maj 2023 do të dëgjoni lajmet e fundit. Pas kësaj në rubrikën tonë të përditshme “Kënga e Ditës” do t’ju ofrojmë këngën “Hapi i ri” në interpretim treshes vokale “Idepeja”. Ju..

botuar më 23-05-09 3.00.MD

Bullgaria sot – 8 maj 2023

Në këtë program të Radio Bullgarisë më parë do të keni mundësi të dëgjoni rubrikën “Turizëm”. Në të do t’ju tregojmë për fenomenet turistike përgjatë rrjedhjes së lumit Danub në territorin e Bullgarisë dhe rajonet e ngjitur. Në rubrikën e përditshme..

botuar më 23-05-08 3.00.MD

Bullgaria sot – 5 maj 2023

Të nderuar miq, në fillim të programit tonë më 5 maj 2023 do të dëgjoni lajmet e fundit. Pas kësaj në rubrikën tonë të përditshme “Kënga e Ditës” do t’ju ofrojmë këngën “Like Salsa” në interpretim të GloBalKan. Ju urojmë minuta të këndshme!..

botuar më 23-05-05 3.00.MD