Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Filloi Panairi i 49-të Ndërkombëtar i Librit në Sofje

Foto: Facebook/BulgarianBookAssociation

Mbi 150 shtëpi botuese marrin pjesë në Panairin e 49-të Ndërkombëtar të Librit në Sofje, i cili u hap sot në Pallatin Kombëtar të Kulturës. Ky është edicioni i tij më i madh që nga pandemia, me stendat e botuesve të shpërndarë në 4 kate. Paralelisht me panairin e librit do të mbahet për të dhjetën herë radhazi Festivali Letrar i Sofjes dhe Festivali i pestë Letrar për Fëmijë dhe të Rinj në Sofje. 18 autorë të huaj  nga Hungaria, Austria, SHBA-ja, Anglia, Argjentina, Belgjika, Bosnjë dhe Hercegovina, Gjermania, Gjeorgjia, Spanja, Italia, Kanadaja, Sllovenia, Finlanda, Franca, mbërritën në Sofje posaçërisht për takime me lexuesit e forumit, i cili është një rekord tha për BNR Desisllava Aleksieva – kryetare e Bordit të Drejtorëve të Shoqatës “Libri Bullgar”,.Më shumë nga rubrika

Një libër i ri ushtrimesh në bullgarisht, posaçërisht për fëmijët refugjatë dhe migrantë në vendin tonë

Në shoqërinë bullgare ekziston një grup fëmijësh të cilitnuk i kushtohet vëmendje pothuajse fare. Ata shpesh mbeten të padukshëm dhe në 10 vitet e fundit numri i tyre sa vjen edhe rritet. Këta janë fëmijët refugjatë që lanë shtëpinë, atdheun,..

botuar më 23-03-09 2.05.MD
Ilijana Jotova

Një forumi i kushtohet roli i avokatëve në shpëtimin e hebrenjve bullgarë

Nuk dihet mjaftueshëm për shembullin e ndritshëm të Bullgarisë, që shpëtoi hebrenjtë e saj, tha nënpresidentja Ilijana Jotova para Konferencës Ndërkombëtare “Roli i avokatëve në shpëtimin e hebrenjve bullgarë” , që po mbahet në Sofje. Popullsia e..

botuar më 23-03-09 12.25.MD

Takimet me migrantët janë një dukuri e përditshme për banorët e fshatrave pranë kufirit me Turqinë

Presioni i shtuar i migrantëve përgjatë kufirit bullgaro-turk krijon gjithnjë e më shumë probleme si për popullsinë vendase ashtu edhe për institucionet e Bullgari së . Numri i refugjatëve në spitalin rajonal në J ambo l l është..

botuar më 23-03-09 7.15.PD