Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ministri i Çështjeve Sociale do të propozojë një pagë minimale prej 780 leva (398.81 euro) nga 1 janari

Foto: Radio Vidin

Ministria e Çështjeve Sociale, punëdhënësit dhe sindikatat nuk ranë dakord për pagën minimale. Kjo u bë e qartë në një konferencë pas mbledhjes së sotme të Këshillit Kombëtar për Bashkëpunim Trepalësh.

Ministri social Llazar Llazarov njoftoi se do t’i propozojë Këshillit të Ministrave që nga 1 janari 2023 paga minimale të jetë 780 leva (398.81 euro). Kjo do të rezultojë në një rritje të pagës minimale për 9.9 për qind në krahasim me shumën aktuale. Kjo është një rritje prej 20 për qind në bazë vjetore, theksoi Llazarov. Sipas projektit fillestar duhet të ishte 770 leva (393.69 euro).

Është kjo rritje që mbështesin punëdhënësit, por nga 1 korriku 2023.

Punëdhënësit propozojnë gjithashtu vendosjen e pagës minimale të punës sipas degëve dhe jo një të vetme.


Më shumë nga rubrika

Vlladimir Putin

Rusia ndërpreu marrëveshjet për shmangien e taksimit të dyfishtë, duke përfshirë edhe Bullgarinë

Presidenti i Rusisë, Vlladimir Putin, nënshkroi një dekret për ndërprerjen e marrëveshjeve për të shmangur taksimin e dyfishtë të të ardhurave dhe pronës me të ashtuquajturat vendet armike që kanë vendosur sanksione ndaj Moskës. Dekreti prek edhe..

botuar më 23-08-08 6.38.MD

Bullgaria tashmë ka një “buxhet të arsyeshëm” për vitin 2023

Pas një mbledhjeje që zgjati afro 24 orë, deputetët më në fund miratuan buxhetin për këtë vit. Kuadri financiar llogaritet me një deficit prej 3 për qind - në bazë të përllogaritur, duke ruajtur një pjesë të madhe të programit të kapitalit të..

botuar më 23-07-31 1.55.MD
Asen Vasilev

Bullgaria duhet të rinegociojë shpejt pika të Planit të Rimëkëmbjes

Buxheti i vitit 2023 me deficit 3% është i realizueshëm dhe nuk “shtrëngon rripat”, tha për Nova TV ministri i financave Asen Vasilev. 250 milionë leva (125 milionë euro) u ndanë shtesë për rritjen e pagave në sektorë të ndryshëm, shtoi ai. Në një..

botuar më 23-07-31 10.19.PD