Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Lehtësohet emërimi i punonjësve të huaj me "kartën blu"

Foto: consilium.europa.eu

Me ndryshimet e leximit të dytë në Ligjin e Migracionit dhe Lëvizshmërisë së Punës, parlamenti prezantoi një regjim fleksibël të mundësive të punës në distancë dhe mundësive të udhëtimeve të biznesit afatgjata dhe afatshkurtra, përfshirë në territorin e BE-së. Hiqet kërkesa për arsim të lartë për punëtorët që janë të nevojshëm për ekonominë tonë.

Mbajtësit e “kartës blu” mund të ushtrojnë aktivitet edhe si persona të vetësiguruar. U ndryshuan edhe Ligji për të huajt në Republikën e Bullgarisë, Ligji për nxitjen e punësimit, Ligji për dokumentet personale bullgare, Ligji për sigurimin shëndetësor. Informatat janë nga reporteri Daniell Inkov.

Më shumë nga rubrika

Ministri Popov

Rajonet do të kenë nevojë për punëtorë edhe pas mbylljes së minierave të qymyrit

Problemi kryesor nuk është nëse njerëzit do të mbajnë vendet e tyre të punës, sepseata do të gjejnë punë, por nëse do të mbeten në rajonin me uzinat e qymyrit dhe nëse ai do të vazhdojë të zhvillohet. Nëse ata largohen nga rajoni, do të ketë..

botuar më 23-10-03 10.30.PD
Protesta në Pernik

Po vazhdojnë protestat e minatorëve dhe energjetikëve në vend

Po vazhdojnë për të katërtën ditë protestat e minatorëve dhe energjetikëve, të cilët bllokojnë rrugët dhe pikat kyçe të vendit. Të punësuarit në këtë sektor janë kundër planeve territoriale për një tranzicion të drejtë të rajoneve të qymyrit Stara..

botuar më 23-10-02 3.29.MD

Afro rreth 2 mijë bullgarë punuan në Iran në 30 vitet e shekullit të XX-të

Marrëdhëniet diplomatike midis Bullgarisë dhe Republikës Islamike të Iranitkanë një histori 125-vjeçare dhe diplomati bullgar Angell Orbecov bëri një përpjekje për të studiuar dhe përshkruar 8 dekadat e para të periudhës në librin e tij “Marrëdhëniet..

botuar më 23-10-02 7.35.PD