Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Rregullatori antimonopol gjobiti "Lukoil Bulgaria"

Foto: Ani Petrova - BNR

Komisioni për Mbrojtjen e Konkurrencës ka sanksionuar me afro 34 milionë euro “Lukoil Bulgaria” për shpërdorim të pozitës dominuese dhe presion çmimesh ndaj konkurrentëve, saktëson rregullatori. Inspektimi është kryer me kërkesë të “OMV Bulgaria”. Kërkesës i është bashkuar edhe “Insa Oil”. Sinjale janë dorëzuar edhe nga pjesëmarrës të tjerë në tregun me shumicë. Komisioni raporton se falë ndërhyrjes së tyre në kohë, është penguar një strategji e qëllimshme e “Lukoil-Bulgaria” për të kapur gradualisht tregun me shumicë të karburanteve në vitin 2021. Sipas rregullatorit, si rezultat i veprimeve të tyre aktive, gjatë rrjedhës së hetimit , kompania ndryshoi sjelljen e saj, që është objektivi më i rëndësishëm i rregullatorit antimonopol.

Më shumë nga rubrika

Denica Zllateva

Çmimi i gazit natyror do të ulet edhe në qershor

Çmimi i gazit natyror duhet të ulet me 15% nga 1 qershori. Këtë propozim ia ka dorëzuar Komisionit për Rregullimin e Energjisë dhe Ujit drejtoresha ekzekutive e Bulgargaz, Denica Zllateva. Fillimisht, më 11 maj, u diskutua që ulja të ishte 11%. Në..

botuar më 23-05-29 12.27.MD

Një nga kompanitë e minierave më me zë në Jordani ka interes për bashkëpunim në këtë sektor në vendin tonë

Një nga kompanitë më të mëdha jordaneze në industrinë e minierave është e interesuar për një partneritet në këtë sektor në Bullgari. Kryetari i Bordit të Drejtorëve të kompanisë dhe ish-zëvendëskryeministri i vendit, Mohammad Thneibat, na vizitoi..

botuar më 23-05-27 2.15.MD

Kryeqyteti është lider për sa i përket pagës mesatare me 2603 leva /1330 euro/

Qyteti i Sofjes është lider në vend për sa i përket pagës mesatare mujore bruto, e cila është 2603 leva /1,330.89 euro/. Pas saj, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave, të cituara nga BNR Varna, për tremujorin e parë 2023, renditen..

botuar më 23-05-26 10.46.PD