Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Grupe të vogla, çmime më të larta dhe eksperienca në butikun e verës – si po zhvillohet turizmi i verërave në vendin tonë

Foto: Freepik.com

Udhëtimet e verës dhe gastronomisë po fitojnë popullaritet të madh në mbarë botën, duke përfshirë dhe në Bullgari. Sipas Organizatës Botërore të Turizmit, ky lloj udhëtimi po bëhet një faktor kyç në eksplorimin e plotë të një destinacioni të caktuar për gjithnjë e më shumë turistë nga Evropa, Azia dhe SHBA-ja. Për ta vera, gastronomia, kultura dhe natyra shkojnë dorë për dore.

Bullgaria mund të ofrojë një gamë të pasur përvojash autentike nëpërmjet aromës së verës. "Për 5 mijëvjeçarë, është prodhuar verë në tokat tona, kështu që vendi ynë ka një potencial të madh" - thotë Ivajllo Katerski, Kryetar i Bordit Drejtues së Shoqatës Bullgare të Profesionistëve të Verës, gjithashtu i licencuar për guida turistike dhe me certifikatë nga organizata ndërkombëtare Wine & Spirit Education Trust. Sipas tij, para pandemisë, më shumë se 95% e udhëtarëve të turizmit të verës në vendin tonë ishin të huaj. Tani, megjithatë, edhe bullgarët filluan të shfaqin një interes të madh për të.

Ivajllo Katerski

"Përveç të ardhurave, turnetë e verës përshtaten shumë mirë me konceptin e qëndrueshmërisë, përkatësisht ekskluzivitetin, çmime më të larta, grupe më të vogla, përvoja të nivelit të lartë," thotë Ivajllo Katerski. Një person mund t'i drejtohet një operatori turistik të specializuar për ndihmë, i cili do të përgatisë rrugën e tij nga fillimi deri në fund. Ai gjithashtu mund të organizohet edhe vetë. Për këtë qëllim ka informacion të mjaftueshëm në internet, si dhe harta të shumta online të bodrumeve në rajonet individuale të verës në vendin tonë.

“Është mirë që gjërat po zhvillohen. Lugina I hapi rrugë lumit Struma dhe bodrumeve rreth qytetit Mellnik