Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Po krijohet një Qendër Universitare Ballkanike

Foto: Universiteti i Veliko Tërnovos

Rektorët e nëntë universiteteve nga Bullgaria, Shqipëria, Rumania, Serbia, Turqia, Maqedonia e Veriut dhe Greqia nënshkruan sot në Universitetin e Veliko Tërnovos një Memorandum për krijimin e një Qendre Universitare Ballkanike, njoftoi korrespondentja e BNR, Zdravka Masljankova.

Ideja e Qendrës Universitare Ballkanike është mundësia e zhvillimit të përbashkët të projekteve, pjesëmarrjes në programe arsimore dhe përmirësimit të bazës materiale, si dhe aplikimi në strukturat e BE-së në kuadër të programeve të ndryshme për financimin e arsimit dhe shkencës, shpjeguan rektorët e universiteteve ballkanike. Në nënshkrimin e memorandumit, rektori i Universitetit të Veliko Tërnovës, Prof. Hristo Bonxhollov, tha se së bashku me kolegët e tij, ata janë një shembull i mirë për politikanët dhe popujt e tyre.

Më shumë nga rubrika

Festivali Ndërkombëtar i Bandave Ushtarake dhe Artizanatit në Veliko Tërnovo

Me Festivalin Ndërkombëtar të Bandave Ushtarake dhe Festivalin e Artizanateve në Çarshinë e Samovës, në Veliko Tërnovo fillojnë festimet kushtuara 115 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Bullgarisë. Këtë e njoftoi korrespondentja e BNR Zdravka..

botuar më 23-09-20 7.20.PD
Andrej Stefanov, foto: Ministria e Arsimit dhe Shkencës / BTA

Për herë të parë Bullgaria ka një kampion në Olimpiadën Evropiane të Informatikës

Nxënësi i klasës së tetë, Andrej Stefanov nga Shkolla e Parë e Mesme Matematikore Private në Sofje fitoi një medalje të artë në Olimpiadën Evropiane për Rininë (EJOI) në Gjeorgji. Ai fitoi vendin e parë në një konkurs me 92 pjesëmarrës nga 24 vende,..

botuar më 23-09-19 11.44.PD

Kujdes, ariu! Takimet e grabitqarit me popullsinë vendase po bëhen gjithnjë e më të shpeshta

Ariu ka nevojë për qetësinë e pyjeve të egra. Në këtë drejtim, Parku Kombëtar i Ballkanit Qendror dhe rrethinat e tij ofrojnë kushte të mrekullueshme për këtë kafshë grabitqare. Mirëpo, kohët e fundit janë bërë më të shpeshta rastet kur arinjtë..

botuar më 23-09-18 1.10.MD