Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ministri i mbrojtjes: Nuk do të dërgojmë kontingjent ushtarak në Ukrainë

Foto: Zdravka Masljankova

“Bullgaria nuk do të dërgojë një kontigjent ushtarak në Ukrainë. Asnjë ushtar bullgar nuk do të shkelë atje derisa qeveria e përkohshme të jetë në pushtet.” Këtë e deklaroi në Universitetin Ushtarak Kombëtar në Veliko Tërnovo ushtruesi i detyrës së ministrit të mbrojtjes Dimitër Stojanov. Ai siguroi se nuk po vazhdon asnjë proces mobilizimi, po bëhen verifikimet vjetore, të cilat mbahen çdo vit në rrethet ushtarake. Stojanov tha gjithashtu se Bullgaria do të ketë një oficer shtabi në Bruksel, oficerë shtabi në Poloni dhe deri në 50 personel ushtarak, nëse do të jetë e nevojshme për të marrë pjesë në misionin stërvitor evropian në Poloni dhe gjithashtu në Gjermani.

Më shumë nga rubrika

Rumen Radev

Presidenti bëri thirrje për aktivizimin e politikës së Shengenit ndaj Austrisë

Për të hyrë në Shengen, duhet të sigurojmë opinionin shoqëror në Austri, dhe jo vetëm politikanët, se Bullgaria është një anëtare e besueshme e BE-së, i ruan mirë kufijtë e saj dhe e meriton të jetë pjesë e kësaj hapësire, tha presidenti Rumen..

botuar më 23-09-20 1.56.MD
Nikollaj Denkov

Marrëveshja me protestuesit është ndër prioritetet e qeverisë

Tensioni që shohim në media dhe në shesh është një reflektim i një mosbesimi të madh të akumuluar ndaj klasës politike, sepse punëtorët e energjisë, minatorët dhe fermerët janë gënjyer shumë herë gjatë viteve. Këtë e tha në fillim të mbledhjes së..

botuar më 23-09-20 11.34.PD

Bullgaria, Greqia, Rumania dhe Kroacia miratuan një deklaratë për Shengen

Konektiviteti i fortë dhe efikas kërkon infrastrukturë të zhvilluar mirë dhe lëvizje të papenguar të njerëzve dhe mallrave. Pranimi i Bullgarisë dhe Rumanisë në Shengen do të kontribuojë në rritjen e qëndrueshmërisë dhe prosperitetit në të gjithë..

botuar më 23-09-20 9.44.PD