Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sipas Komisionit Evropian, rinegocimi zyrtar i Planit të Rimëkëmbjes ende nuk është kërkuar

Foto: EPA/BGNES

Edhe nëse Bullgaria arrin të rinegociojë Planin e saj të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë, objektivat e arritjes së neutralitetit klimatik duhet të mbeten në të, njoftuan nga Komisioni Evropian për BNR. Kjo do të thotë se Sofja duhet të ndajë të paktën 37 për qind të kostove të planit për tranzicionin klimatik dhe për zbatimin e rekomandimeve specifike për Bullgarinë. Ato janë për dekarbonizimin e ekonomisë, e cila është ndër më emetuesit e karbonit në BE. Sofja ende nuk e ka dorëzuar zyrtarisht kërkesën për rinegocim, njofton korrespondentja e BNR Angelina Piskova nga Brukseli.

Ministri i energjetikës Rosen Hristov tha se i ka kërkuar Komisionit Evropian që Bullgaria të rinegociojë detyrimin e marrë përsipër nga qeveria e Kirill Petkov për të reduktuar emetimet e karbonit në prodhimin e energjisë elektrike me 40 për qind deri në vitin 2026.

Më shumë nga rubrika

Një kompani turke po shqyrton prodhimin e diamanteve në Bullgari

Një kompani turke që prodhon diamante në kushte laboratorike, duke rikrijuar procesin tokësor për rritjen e diamanteve me një kristal, po shqyrton një investim në Bullgari. Interesi është i drejtuar ndaj qytetit të Plovdivit, por vendi nuk është..

botuar më 23-08-20 10.45.PD

Depoja e gazit “Çiren” tashmë është mbi 90% e mbushur

Depoja e vetme e gazit në Bullgari “Çiren” tashmë është e mbushur me mbi 90% të kapacitetit të saj të magazinimit teknik. Sipas drejtorit ekzekutiv të operatorit të gazit “Bullgartransgaz” Vlladimir Malinov, për herë të parë në historinë e funksionimit..

botuar më 23-08-18 1.51.MD

Fillon një studim mbi zhvillimin e tregut të hidrogjenit në Bullgari

Sipas planit REPowerEU të Komisionit Evropian për dekarbonizimin, Kompania Shtetërore “Bullgartransgaz” po fillon një studim tregu jodetyrues për të kërkuar kapacitetin e transferimit të hidrogjenit. Kompania informon të gjithë pjesëmarrësit..

botuar më 23-08-17 1.53.MD