Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kompania shtetërore e qumështit po zgjeron tregun e saj me çmime të ulëta

Foto: BGNES

Produktet e kompanisë së qumështit “LB Bulgaricum” hyjnë në rrjetin tregtar të Bashkimit Qendror të Kooperativës në të gjithë vendin dhe do të ofrohen me çmime të përhershme të ulëta. Marrëveshja për këtë u arrit sot ndërmjet kompanisë shtetërore dhe bashkimit të kooperativës në zbatim të politikës shtetërore për kontrollin e inflacionit të ushqimit, njoftoi ministri i ekonomisë, Nikolla Stojanov. "Kompania shtetërore zbaton absolutisht të gjitha rregullat e prodhimit. Ajo punon vetëm me lëndë të parë bullgare, me tharme bullgare. Produktet cilësore mund të arrijnë tek konsumatorët bullgarë me një çmim të mirë", theksoi ministri. Aktualisht, produktet e qumështit të kompanisë shiten me çmime të ulëta vetëm në 11 dyqanet e saj. Nëpërmjet marrëveshjes, ato do të jenë të disponueshme me të njëjtat çmime në rreth 3500 pika tregtare të bashkimit të kooperativës.

Më shumë nga rubrika

Një kompani austriake ka nevojë për punonjës të rinj në vendin tonë

Një kompani austriake që furnizon lëndë druri dhe aksesorë për kompanitë e mobilieve po zgjeron prodhimin e saj në Bullgari. Deri më sot, kompania, e cila është punëdhënësi më i madh në rajonin e Veliko Tërnovos, ka një partneritet të suksesshëm me..

botuar më 23-08-26 10.15.PD
Pllamen Dimitrov

Sindikatat po kërkojnë rritje reale të pagave

Konfederata e Sindikatave të Pavarura (KNSB) do të insistojë në një rritje reale të të ardhurave para vitit 2024, tha lideri i sindikatës Pllamen Dimitrov në Varna. Sipas tij, vitin e ardhshëm paga mesatare duhet të arrijë nivelet mesatare për BE-në...

botuar më 23-08-23 3.16.MD

Një kompani turke po shqyrton prodhimin e diamanteve në Bullgari

Një kompani turke që prodhon diamante në kushte laboratorike, duke rikrijuar procesin tokësor për rritjen e diamanteve me një kristal, po shqyrton një investim në Bullgari. Interesi është i drejtuar ndaj qytetit të Plovdivit, por vendi nuk është..

botuar më 23-08-20 10.45.PD