Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Muzeu i Shkencave Natyrore në Sofje shënon Ditën Ndërkombëtare të Zogjve

Foto: Facebok / @nmnhs

Muzeu Kombëtar i Shkencave Natyrore pranë Akademisë Bullgare të Shkencave në Sofje shëon sot Ditën Ndërkombëtare të Zogjve - 1 Prill, së bashku me Shoqatën Bullgare për Mbrojtjen e Zogjve. Shkencëtarët dhe ambientalistët përgatitën një lojë të veçantë “Zogjtë e qytetit në muze” për vizitorët e muzeut. Ata do të duhet të zbulojnë në ekspozitën e përherëshme 31 lloje zogjsh që banojnë në parqet dhe hapësirat e gjelbra në Sofje, njoftoi BTA. Sipas institucionit shkencor, mbretëria e zogjve ndodhet në dy nga sallat e muzeut. Studiuesit nga muzeu shtojnë se në Sofje hasen 312 lloje shpendësh, gjë që është më shumë se gjysma e gjithsej 420 specieve që gjenden në vendin tonë.

Përktheu dhe publikoi: Svetllana Dimitrova 


Më shumë nga rubrika

Foto: Freepik.com

Kompanitë e teknologjisë së lartë i mbajnë shpresat te programet e praktikës për të mbajtur të rinjtë në vend

Mbi 400 kompani operojnë në Bullgari në sektorët "Mekatronikë", "Elektronikë" dhe "Mikroelektronikë", të cilat janë të orientuara te eksporti, zhvillojnë inovacione dhe kanë prodhime moderne. Kështu tha ministri i Ekonomisë dhe Industrisë Bogdan..

botuar më 23-11-16 7.30.PD

Komisioni Evropian kërkon fillimin e negociatave me Ukrainën dhe Moldavinë, Komisioneri Evropian për Zgjerim - Maqedonia e Veriut të pranojë ndryshimet në kushtetutën e saj

Javën e kaluar, Komisioni Evropian rekomandoi që vendet anëtare të fillojnë negociatat me Ukrainën dhe Moldavinë për anëtarësim në BE, kur paraqesin raportet e tyre për progresin e vendeve kandidate për anëtarësim në Komunitet. Komisioneri Evropian për..

botuar më 23-11-15 4.43.MD
Foto: Krasimir Martinov

Milena Selimi: Bullgarët në Shqipëri kanë nevojë për mësues dhe për vëmendje

Që nga viti 2017, minoriteti kombëtar bullgar është zyrtarisht i njohur nga shteti shqiptar dhe që nga qershori 2023, përfaqësuese e tij në Komitetin për Pakicat Kombëtare në Republikën e Shqipërisë është Milena Selimi – shkrimtare, përkthyese,..

botuar më 23-11-14 7.10.PD