Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dëbora e vonuar në shkurt mbushi hotelet

Foto: BGNES

Më shumë turistë, më shumë fjetje, kryesisht në hotele të një kategorie më të lartë dhe rritje të ndjeshme të të ardhurave, raporton Instituti Kombëtar i Statistikave në shkurt.

Numri total i fjetjeve për këtë muaj ishte 1.2 milionë ose 50.6% më shumë krahasuar me një vit më parë. Rritja e fjetjeve me 62.8% është më e madhe në objektet me kategori të ulët - 1 dhe 2 yje. Zënia e hoteleve të kategorisë së lartë me 4 dhe 5 yje është më e madhe - 49.5%. Në hotele me 3 yje evidentohet  zënie nga 32.3%.

Në hotelet me 4 dhe 5 yje, 77% e të gjithë qëndrimeve të natës janë bërë nga të huaj dhe 42.3% nga shtetas bullgarë.

Klientët  u rritën me 48.7% krahasuar me vitin 2022 dhe arritën në 470 200. Nuri i të  huajve u rrit me 65.5% dhe i bullgarëve me 42,5%. Mesatarja e qëndrimit të bullgarëve është 2.2 net, dhe e të huajve – 3.2.Më shumë nga rubrika

Nën spërkatjen e ujëvarës Gyrlek në Rodopet Lindore

Në një zonë të bukur në Rodopet Lindore, hasim një mrekulli të vërtetë natyrore - ujëvarën Gyrlek. Pak njerëz e dinë për të, pasi ndodhet larg shtegut të rrahur turistik. Por kohët e fundit, gjithnjë e më shumë turistë po vijnë këtu për të..

botuar më 23-11-22 1.55.MD

Tuzlla e Balçikut, ku balta e limanit dhe metoda egjiptiane bëjnë mrekulli

Tuzlla e Balçikut përbën dy liqene të vendosura në afërsi të njëri-tjetrit, fjalë për fjalë disa metra larg bregut të detit. Përveçse është i bukur, vendi është edhe shërues. Uji këtu është shumë i kripur, pothuajse po aq sa ai i Detit të..

botuar më 23-11-11 9.45.PD

“Danubi Ultra” hyri në një renditje prestigjioze turistike

Rruga bullgare e çiklizmit përgjatë lumit Danub dhe Dobruxhës deri në Detin e Zi "Danubi Ultra" hyri në renditjen vjetore të botuesit të udhërrëfyesve “Lonely Planet” për 50 destinacionet kryesore të rekomanduara në mbarë botën në vitin 2024. Rruga e..

botuar më 23-10-31 2.57.MD