Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dëbora e vonuar në shkurt mbushi hotelet

Foto: BGNES

Më shumë turistë, më shumë fjetje, kryesisht në hotele të një kategorie më të lartë dhe rritje të ndjeshme të të ardhurave, raporton Instituti Kombëtar i Statistikave në shkurt.

Numri total i fjetjeve për këtë muaj ishte 1.2 milionë ose 50.6% më shumë krahasuar me një vit më parë. Rritja e fjetjeve me 62.8% është më e madhe në objektet me kategori të ulët - 1 dhe 2 yje. Zënia e hoteleve të kategorisë së lartë me 4 dhe 5 yje është më e madhe - 49.5%. Në hotele me 3 yje evidentohet  zënie nga 32.3%.

Në hotelet me 4 dhe 5 yje, 77% e të gjithë qëndrimeve të natës janë bërë nga të huaj dhe 42.3% nga shtetas bullgarë.

Klientët  u rritën me 48.7% krahasuar me vitin 2022 dhe arritën në 470 200. Nuri i të  huajve u rrit me 65.5% dhe i bullgarëve me 42,5%. Mesatarja e qëndrimit të bullgarëve është 2.2 net, dhe e të huajve – 3.2.Më shumë nga rubrika

Foto: Federata Bullgare e Turizmit

Dy herë më shumë të huaj zgjedhin Bullgarinë për turizmin e aventurës

Dy herë më shumë turistë të huaj nga vende të ndryshme kanë ardhur në Bullgari për turizëm aventure këtë verë në krahasim me vitin e kaluar. "Sezoni siç duket do të jetë një sezon vërtet i mirë," tha Ljubomir Popjordanov, kryetar i shoqatës "Malet dhe..

botuar më 23-08-31 12.30.MD

Sa më shumë, aq më mirë – kërkesat për shtëpi pritjeje në Bullgari po ndryshojnë

Pushime në det apo në mal, por jo në hotel, por në një bujtinë ku ndihesh pothuajse si në shtëpinë e vet. Këtë verë, bullgarët dhe të huajt po rizbulojnë masivisht gëzimet e vogla të jetës, mes gjelbërimit dhe qetësisë një hap larg qendrave turistike..

botuar më 23-08-28 5.05.MD

"Aty ku mali Stranxha takohet me detin" - Carevo promovon bukuritë e veta

Një video e re hedh një vështrim në kulturën dhe historinë e vendbanimeve në rajonin e Carevos dhe na fton të vizitojmë vendin “ku mali Stranxha takohet me detin, por edhe ku historia ka lënë gjurmët e saj të pasura”, mësojmë nga faqja në Facebook е..

botuar më 23-08-27 1.20.MD