Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Eurostat: Bullgaria është në fund të pagesës për një orë në BE

Foto: arkiv

Në vitin 2022, rritja më e madhe e pagesës mesatare për një orë brenda BE-së u regjistrua në Hungari (16.4%) dhe Bullgari (15.5%), dhe më e ulëta - në Danimarkë (2.2%), sipas të dhënave të Eurostat. Megjithatë, vendi ynë është në fund të renditjes së tarifave për orë. Mesatarisht për BE-në ajo ishte 22.9 euro, ndërsa në eurozonë ishte më e lartë, përkatësisht 25.5 euro. Në Bullgari, norma mesatare në vitin 2022 ishte 8.20 euro në orë. Për krahasim, norma më e lartë është në Norvegji - 55.6 euro.

Më shumë nga rubrika

Deficiti buxhetor arriti në 0.4% të PBB-së

Në fund të shtatorit, deficiti buxhetor ishte 780 milionë leva (380 milionë euro), sipas Ministrisë së Financave. Kjo është 0.4% e Produktit të Brendshëm Bruto të parashikuar /PBB/. Deri në fund të vitit, deficiti pritet të arrijë në 2.5% të PBB-së së..

botuar më 23-10-03 10.03.PD

Një Dhomë Tregtare Bullgaro-Kosovare do t'i afrojë ekonomitë e të dy vendeve

Në një ceremoni në Sofje u hap zyrtarisht Dhoma e Tregtisë Bullgari-Kosovë. Aktiviteti, i cili u mbajt më 27 shtator, u hap nga Tomisllav Collov, kryetar i Bordit të Dhomës Tregtare Bullgaro-Kosovare, në prani të zëvendësministres së punëve të..

botuar më 23-09-29 2.34.MD
Asen Vasilev

Bizneset vuajnë për shkak të shtyrjes së euros dhe Shengenit

Humbjet nga shtyrja e anëtarësimit të Bullgarisë në Eurozonë dhe Shengen janë ndërmjet 4-5% të PBB-së së vendit, tha për Nova TV Ministri i Financave dhe bashkëkryetari i partisë “Po e vazhdojmë ndryshimin”, Asen Vasilev. Humbjet për bizneset janë..

botuar më 23-09-25 11.11.PD