Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Eurostat: Bullgaria është në fund të pagesës për një orë në BE

Foto: arkiv

Në vitin 2022, rritja më e madhe e pagesës mesatare për një orë brenda BE-së u regjistrua në Hungari (16.4%) dhe Bullgari (15.5%), dhe më e ulëta - në Danimarkë (2.2%), sipas të dhënave të Eurostat. Megjithatë, vendi ynë është në fund të renditjes së tarifave për orë. Mesatarisht për BE-në ajo ishte 22.9 euro, ndërsa në eurozonë ishte më e lartë, përkatësisht 25.5 euro. Në Bullgari, norma mesatare në vitin 2022 ishte 8.20 euro në orë. Për krahasim, norma më e lartë është në Norvegji - 55.6 euro.

Më shumë nga rubrika

Filluan përgatitjet për miratimin e buxhetit të shtetit për vitin 2024

Qeveria në një mbledhje të jashtëzakonshme miratoi paketën e ligjeve që i dërgoi Kuvendit Popullor në lidhje me miratimin e buxhetit për vitin 2024. Ministri i financave Asen Vasilev parashikon në buxhetin e vitit 2024 inflacion ndërmjet 3 dhe..

botuar më 23-11-06 3.43.MD

Ekspertët raportojnë një rënie të transaksioneve të pasurive të paluajtshme, por jo të çmimeve

Vëllimi i transaksioneve për shitjen e pasurive të paluajtshme është ulur me 12% dhe pothuajse me të njëjtën përqindje është rritur çmimi. Këtë e evidentuan ekspertët e fushës së pasurive të paluajtshme në konferencën vjetore të agjentëve, që..

botuar më 23-11-03 6.22.MD

268,94 euro do të jetë kufiri i varfërisë në Bullgari në vitin 2024

526 leva /268,94 euro/ do të jetë kufiri i varfërisë në Bullgari në vitin 2024, vendosi qeveria. Vlera e saj do të rritet me 22 leva /11,25 euro/, ose me 4,4% në krahasim me vitin 2023”, theksoi ministrja e çështjeve sociale, Ivanka Shallapatova...

botuar më 23-11-01 5.00.MD