Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

3 vjet pas daljes në pension, bullgari mesatar vdes, jetëgjatësia mesatare po ulet gjithashtu

Foto: Ani Petrova

Paga mesatare në Sofje në mars ka qenë mbi 2700 leva (1380 euro). Në rajonet e tjera të Bullgarisë ajo është nën 2000 leva (986 euro). Paga mesatare për tremujorin e parë për të gjithë vendin është 1882 leva (962 euro), sipas Institutit Kombëtar të Statistikave. Rritja si në kryeqytet, ashtu edhe në vend me bazë vjetore është 16.6%.

Gjatë 2 viteve të fundit, jetëgjatësia mesatare në Bullgari është ulur me një vit e 7 muaj në 71 vjet e 9 muaj. Mesatarisht, bullgarët jetojnë deri në 68 vjet e 3 muaj. Gratë bullgare jetojnë mesatarisht 75 vjet e 8 muaj. Në qytete, njerëzit jetojnë më gjatë deri në 72 vjet e 8 muaj, ndërsa në fshatra jetëgjatësia mesatare është 69 vjet e 8 muaj.

Më shumë nga rubrika

Një kalendar me një kauzë

Zjarrfikësit bullgarë morën rolin e modeleve para objektivit të Dejan Nedjallkovit dhe krijuan "Një kalendar me një kauzë" për vitin 2024. Nisma i përket shoqatës "Unë besoj dhe ndihmoj", e cila prej tetë vitesh grumbullon fonde për blerjen e..

botuar më 23-11-26 10.25.PD

Traditat austriake të Krishtlindjeve shfaqen në Burgas

Lodrat e vjetra të Krishtlindjeve me një histori të pasur dhe interesante mund të shihen për herë të parë në Bullgari. Ato janë pjesë e ekspozitës “Si i festojnë Krishtlindjet në Austri” në Muzeun Etnografik të Burgasit. Iniciatorja e aktivitetit..

botuar më 23-11-25 8.25.PD

Fillon ndërtimi i një kishe ortodokse bullgare në Londër

Një kishë ortodokse bullgare për nder të "Shën Joanit të Rilës" do të ndërtohet në Londër në vendin e kishës së mëparshme në territorin e ambasadës bullgare në kryeqytetin britanik. Në një ngjarje të organizuar posaçërisht në ambasadën tonë, e cila..

botuar më 23-11-24 3.15.MD