Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

PP-DB dhe GERB-SDS rifillojnë negociatat për qeveri

Nikollaj Denkov
Foto: BGNES

PP-DB rinovoi negociatat për formimin e një kabineti me mandatin e dytë me GERB-SDS në Kuvendin Popullor, të udhëhequr nga të nominuarit për kryeministra nga të dy koalicionet, Nikollaj Denkov dhe Maria Gabriel, dhe në prani të liderëve të formacioneve politike. Për momentin, nuk është e qartë se çfarë kushtesh specifike janë vendosur nga GERB dhe çfarë lëshimesh janë gati të bëjnë “Po e vazhdojmë ndryshimin - Bullgaria Demokratike” (PP-DB). Nikollaj Denkov, i propozuar nga PP-DB për kryeministër, konfirmoi edhe një herë formulën për një kabinet ekspertësh. Sipas tij, në kabinet nuk do të ketë ministra nga GERB.

“Vëzrazhdane” bëri thirrje për kthimin e mandatit dhe zgjedhje të parakohshme. Kreu i Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë (DPS) Mustafa Karadajë u shpreh kategorikisht kundër një qeverie me pjesëmarrjen e “Po e vazhdojmë ndryshimin”, pavarësisht qëndrimit të DPS-së për nevojën e një kabineti të rregullt.


Më shumë nga rubrika

Do të investohen 500 milionë euro për trajnimin digjital të 660 mijë bullgarëve

Aftësitë digjitale të bullgarëve janë në nivel të ulët dhe mbeten prapa në digjitalizim. Sipas këtij treguesi jemi në vendin e parafundit në BE. Por në 10 vitet e ardhshme, 90% e vendeve të punës në vend do të kërkojnë të paktën një njohuri mesatare të..

botuar më 23-12-07 2.39.MD

Qeveria financoi këstin e parë për blerjen e automjeteve të blinduara Stryker

Qeveria miratoi disbursimin urgjent prej 263.3 milionë dollarësh si këstin e parë për blerjen e automjeteve të blinduara luftarake Stryker nga SHBA. Pagesa duhet të bëhet brenda datës 15 dhjetor. Kontrata e miratuar nga parlamenti do të bëjë të mundur..

botuar më 23-12-07 11.17.PD

U miratuan rregulloret për aplikimin e një karikuesi elektronik të unifikuar përmes USB-C

Bullgaria është gati sipas direktivës evropiane për unifikimin e e-karikuesve. Qeveria miratoi ndryshime në 2 rregullore që aplikojnë një karikues të unifikuar USB-C. Direktiva evropiane hyn në fuqi nga viti 2025, dhe për laptopët - nga viti 2027...

botuar më 23-12-07 10.14.PD