Резултати : Autor Vlladimir Sëbev

Me argumente bullgare KE-ja bllokoi paketën legjislative “Mobiliteti”

Komisioni Evropian do t’i bëjë vlerësim suplementar ndikimit të paketës “Mobiliteti” me rregullat e parashikuara në të për kthimin e kamionëve në çdo 8 javë në vendin e regjistrimit dhe me kufizimin e operacioneve të kombinuara të transportimit...

20.12.19 12:49 |

Punëdhënësit dhe sindikatat së bashku kundër termocentraleve amerikane

Para pak kohe Kryeministri Bojko Borisov deklaroi se e ardhmja e centraleve të qymyrit nuk është e mirë, sidomos tani, kur Komisioni Evropian miratoi planin për “Evropën e Gjelbër”. Pozita e publikuar e përbashkët para tri ditësh e punëdhënësve dhe..

13.12.19 15:55 |
Javën e kaluar Presidenti rus e akuzoi Bullgarinë se e vonon qëllimisht ndërtimin e “Rrymës Turke” nën presion të huaj.

Tension i ri mes Bullgarisë dhe Rusisë në lëmin e projekteve të gazit

Projektet bullgaro-ruse nuk zhvillohen mirë kohët e fundit, madje ka mundësi që ai i fundit prej tyre – “Rryma Turke”, i cili duhej të hynte në veprim vitin tjetër, të rrëzohet krejtësisht. Para tij, gjatë vitit 2014, dështoi projekti gjigant “Rryma..

09.12.19 16:20 |

A janë kërcënuar Airbnb, Booking.com dhe gjigantët e tjerë online turistikë në Bullgari

A do të heqin dorë nga biznesi i vet në Bullgari gjigantët botërorë në fushën e rezervimeve turistike online Airbnb, Booking.com, Expedia, rrjeti social  Facebook e kështu me radhë? Ata sapo zhvilluan këtu rrjetin   e tyre prej pronave për akomodim dhe..

03.12.19 11:26 |
Foto: BGNES

Si shteti i ndihmon pensionistët në Bullgari

Njerëzit e moshuar në Bullgari jetojnë me ndjenjën se janë pjesa e braktisur e shoqërisë. Jeta e tyre në shumicën e madhe është e shënuar nga kushtet e vështira materiale si dhe nga skamja, vuajtjet për shkak të problemeve shëndetësore dhe nga vetmia e..

30.11.19 11:20 |

„E Premtja e Zezë“ në Bullgari – midis çmendurisë së blerjeve dhe skepticizmit

Apoteoza e shoqërisë konsumuese “E Premtja e Zezë” (Black Friday) është një traditë e huaj me të cilën u njohëm para pak kohe – jo më shumë se 6-7 vjetësh.   Reagimet e bullgarëve edhe sot e kësaj dite mbeten kontradiktore. Duket se edhe tregtarët..

28.11.19 12:18 |

Bullgaria dëshiron të kthejë punëtorët nga jashtë

Ekonomia bullgare ka nevojë për krah pune. Papunësia është mezi 3.7 për qind dhe siç thotë kryeministri Bojko Borisov, nuk punojnë vetëm ata, të cilët nuk dëshirojnë. Në të njëjtën kohë numri i njerëzve që braktisën vendin në kërkim të punës më..

21.11.19 13:43 |

Vlerësime të mira për ekonominë bullgare. A i meriton?

Me afrimin e fundvitit vlerësimit e vëzhguesve, analizatorëve dhe ekspertëve bëhen gjithnjë e më pozitive për ekonominë bullgare. Pothuajse të gjithë janë unanimë se ajo është në një formë shumë të mirë dhe se madje do të tejkalojë pritjet për rritje të..

12.11.19 13:14 |

Praktikisht në Bullgari nuk ka kartëmonedha të falsifikuara

Që nga data 1 nëntor Banka Popullore Bullgare lëshoi në qarkullim një kartëmonedhë të re prej 50 levash me elemente më të mira sigurie. Nga banka saktësuan se megjithë përhapjen e gjerë të pagimeve elektronike ka rritje të kërkimit të bankënotave dhe kjo..

06.11.19 14:39 |

Doing Business in Bulgaria – sfidat mbeten

Banka botërore publikoi gjatë këtyre ditëve raportin e vet të radhës vjetor “Doing Business”, në të cilin studiohen dhe vlerësohen kushtet për bërjen e biznesit në vendet e ndryshme nëpër botë. Sivjet Bullgaria humb dy pozicione në klasifikim dhe zbret..

30.10.19 16:16 |