Резултати : Autor Vlladimir Sëbev

Sezoni i parashikimeve ekonomike

Pranvera e ftohtë solli jo vetëm shira të dendura në Bullgari, por edhe një sërë parashikimesh ekonomike, të gjitha me pretendimet se paraqesin më saktë zhvillimin ekonomik të vendit deri në fund të vitit. Megjithë nuancat dhe shkallën e ndryshme..

23.05.14 15:01 |

Mbi 6,850 miliardë euro i janë paguar Bullgarisë nga Bashkimi Evropian

Për periudhën programore të Bashkimit Evropian nga hyrja e Bullgarisë në bashkësi gjatë vitit 2007 deri në muajin prill të këtij viti, Brukseli realisht i ka dërguar vendit mbi 6,850 miliardë euro subvencione nga përgjithësisht 9,370 miliardë eurot e..

12.05.14 12:35 |

Interesat po bien, ndërsa po rriten depozitat

Bullgari është tip i cili gjithmonë le të holla anash dhe kursen për ditë të vështira. Bullgarit i pëlqen të mbajë të hollat në vend të sigurt. Shtresa e mesme e shoqërisë bullgare preferon depozitën bankare. Ky është një variant i mirë, duke pasur..

08.05.14 12:44 |

E-qeverisja – a do të mbetet edhe kësaj here vetëm në letër

Para disa ditësh qeveria bullgare miratoi strategji për zhvillimin e qeverisjes elektronike në vend. Deri në vitin 2020 e-qeverisja duhet të lehtësojë administratën publike, biznesin dhe qytetarët. Në fakt, kjo është strategjia e dytë 10 vjetët e..

11.04.14 14:54 |

Bumi i fitimeve bankare: real apo vetëm në letër?

Të dhënat e fundit të Bankës Popullore Bullgare për gjendjen financiare të bankave tregtare në vend tregojnë se, gjatë shkurtit të këtij viti bankat në Bullgari kanë dalë në fitim. Ky fitim është afro 60% më i madh në raport me të njëjtin muaj të një..

07.04.14 14:03 |