Резултати : Autor Vlladimir Sëbev

A përparon riparimi i qendrës së Sofjes dhe kush është i (pa)kënaqur nga ai?

Sofja feston përvjetorin e 140-të të shpalljes së saj kryeqytet të Bullgarisë në një moment të remonteve të mëdha në pjesën e saj qendrore. Riparimi përparon ngadalë për shkak të planifikimit të keq, mungesës së profesionalizimit nga ana e firmave të..

03.04.19 15:51 |

Bullgaria kundër pakos “Makron” – përparësi e përkohshme taktike për Sofjen

Në çastin e fundit kryetari i Parlamentit Evropian Antonio Tajani e shtyri për javën e ardhshme debatin dhe votimin e pakos së diskutueshme legjislative “Mobiliteti I”, kundër së cilës Bullgaria punon tashmë disa muaj me radhë, të përkrahur nga..

28.03.19 13:29 |

Ekonomia vuan nga mungesa e krahut të punës, kërkon zgjidhje tek të huajt dhe pensionistët, kurse të rinjtë nuk duan të punojnë

Ekonomia bullgare po ecën mirë, por gjithnjë e më shumë përballet me mungesa e krahut të punës, pavarësisht rritjes së eksportit, konsumit të brendshëm dhe investimeve. Gjatë vitit 2018 rritja e Produktit të Brendshëm Bruto arriti 3,1%, kurse një..

26.03.19 14:52 |

Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut: marrëdhëniet ekonomike po marrin vrull

Me hyrjen në fuqi në fillim të vitit të kaluar të Traktatit të miqësisë, fqinjësisë së mirë dhe bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve fqinje – Republika e Bullgarisë dhe Republika e Maqedonisë së Veriut, ata zgjidhën disa nga mosmarrëveshjet historike..

12.03.19 14:24 |

90% nga frutat dhe perimet në tregun e Bullgarisë janë të importuara, kurse bujqësia mbetet në ngecje

Afro 90% nga frutat dhe perimet, të cilat i hanë bullgarët janë të importuara, kurse prodhimi vendas është në gjendje shumë të keqe, njoftoi Çavdar Marinov, drejtori ekzekutiv i Asociacionit bullgar të organizatave të prodhuesve të frutave dhe të..

22.02.19 15:18 |

Ekonomia bullgare gjatë 2019-ës – rritje e matur, por e qëndrueshme

Tani është koha e prognozave dimërore vjetore ekonomike të qendrave të ndryshme kërkimore dhe të institucioneve botërore. Para pak kohe u bënë të njohura prognozat e Bankës Botërore, të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe të Komisionit Evropian...

12.02.19 15:39 |

Dritë jeshile për degëzimin e “Rrymës Turke” në territorin e Bullgarisë

Pas zhvillimit të tri testeve tregtare në përputhje me kërkesat e BE-së, perspektivat për ndërtimin në territorin e Bullgarisë të gazsjellësit me kapacitet 15.8 mlrd metra kubë gaz për vit u përmirësuan në mënyrë të ndjeshme. Kryeministri Bojko..

05.02.19 12:04 |
Kompanitë e huaja që prodhojnë pjesë këmbimi kanë hapur mbi 20 000 vende pune në Bullgari.

Investimet e huaja në Bullgari nuk mjaftojnë, ndërsa kapitali bullgar investon jashtë

Sipas të dhënave paraprake deri në nëntor të vitit 2018 të Bankës Popullore Bullgare, vitin e kaluar investimet e huaja në Bullgari janë pakësuar me mbi gjysmë mlrd euro dhe kanë arritur shumën modeste prej 800 mln eurosh. Në të njëjtën kohë..

30.01.19 15:51 |
Снимка: БГНЕС

Bullgaria dalëngadalë po hyn në epokën e autotransportit modern – 1.9 mlrd euro për rrugët gjatë vitit 2019

Rrugët në Bullgari janë një problem i madh edhe për popullsinë, edhe për autoritetet. Ato thjeshtë janë shumë larg përfytyrimit modern për rrugët dhe automjetet, ndërsa në Bullgari parku prej automjetesh tejkalon 2.7 mln kundrejt popullsisë..

07.01.19 16:59 |

Buxheti 2019 – Sofja “rritet, por nuk plaket”, por edhe pasurohet

Motoja e kryeqytetit të Sofjes është “Rritet, por nuk plaket”. Në qoftë se i hedhim një shikim buxhetit të bashkisë, të planifikuar për vitin 2019, do ta zgjatim këtë moto me fjalët “rritet, por nuk plaket, por edhe pasurohet”. Kryetarja e..

02.01.19 16:07 |