Programi i ditës

Резултати : Autor Veneta Nikollova

Nga sulmet e panikut tek ankthi dhe depresioni i vazhdueshëm ose si reagojmë ndaj situatës së koronavirusit

Nëse bëhet fjalë për luftë, një fatkeqësi natyrore ose epidemi është pa ndonjë rëndësi. Është normale për çdo një situatë ekstreme, ecila është jashtë kontrollit tonë, të shkaktojë një ndjenjë për një pafuqi dhe dobësi. Kurse nganjëherë kjo..

09.10.21 11:25 |

IT specialistët tanë janë ndër më konkurruesit në botë

Industria bullgare e softuerit është ndër të paktat që nuk preken nga pandemia globale . Përkundrazi, pikërisht kriza, e shkaktuar nga shpërndarja globale e koronavirusit, i jep shtytje njërit prej sektorëve tanë të pakët konkurrues globalisht...

04.10.21 07:15 |
Manastiri shkëmbor “Tarapanata”

Manastiret shkëmborе në kanionin e lumit Suhata Reka pranë qytetit Dobriç - plotë mister dhe mistikë

Në veri nga qyteti Dobriç, përpara milionë viteve, shtrihej një oqean parahistorik, kurse më vonë një lumë me ujëra të bollshme gdhendi një kanion të bukur në fushë, duke u bërë shtëpi për një larmi të jashtëzakonshme bimësh dhe kafshësh. Ujërat e..

03.10.21 09:15 |

Financierët: Jini financiarisht aktiv, mos i mbani kursimet tuaja në depozita afatgjata

Pjesa e madhe e bashkatdhetarëve tanë nuk e dinë se si të menaxhojnë financat e tyre dhe preferojnë që të “ngrijnë” kursimet në depozita afatgjatë për “ditë të zeza” me norma të pafavorshme të interesit madje edhe me humbje. Analistë..

21.09.21 07:15 |

Artistët vizualë Kaja, Johana dhe Jana po krijojnë një "Kënd Botanik" në qendër të Sofjes

Botanic corner ose “Kënd Botanik”- kështu quhet një instalim arti shumëngjyrësh me një mesazh të veçantë. Gjatë ditëve të pushimit struktura do të paraqitet në zemrën e Sofjes afro dy milionëshe, që të na detyrojë të ndalojmë hap dhe të rimendojmë..

19.09.21 08:05 |

Gabi e cila jeton në Dublin dhe rruga e saj drejt majave muzikore

Një nga bullgarët e shumtë të vegjël nëpër botë priti me shumë emocion ditën e parë shkollore në mijëra kilometra nga Bullgaria. Pavarësisht se është larg nga atdheu, Gabriella Ivanova nuk pushon së mësuari gjuhën dhe kulturën amtare në Shkollën..

15.09.21 12:33 |

“Koshere karriere” në Sofje si një pasqyrë të tregut të punës në kushtet e koronavirust

IT specialistë, menaxherë të marketingut, punonjës në kompani të jashtme dhe konsulentë në fushën e biznesit dhe të financave – janë   ndër kuadrot më të kërkuara në tregun e punës për momentin. Këtë e tregon një anketimi i Radio Bullgarisë bërë..

14.09.21 12:46 |

Rruga çiklistike Dunav Ultra – njihuni me luginën e Danubit në të gjithë diversitetin e saj

8 vjet pas krijimit të rrugës çiklistike Dunav Ultra, interesi ndaj tij është i madh. Shkaku fshihet në larminë tepër të veçantë të Rajonit tonë Danubjan, i cili akoma është terra incognita për turizmin në masë. Duke lëvizur nëpër itinerar,..

24.08.21 12:42 |

Qyteti Bansko po bëhet një qendër evropiane për nomadët digjitalë

Qyteti Bansko tërheq nomadë digjitalë nga e gjithë bota me një internet me shpejtësi të madhe dhe coworking spaces (hapësira të përbashkëta për punë) të pajisura shumë mirë dhe çmime të ulëta. Qëndrimi mesatar i një udhëtari që punon në një vend..

18.08.21 07:15 |

Orkestra “100 kaba gajdet” feston gjashtë dekada para publikut

Një legjendë lindi 60 vjet më parë. Atëherë për herë të parë një muzikë e padëgjuar jehoi mbi kreshtat e malit të Rodopeve. Tingëllimi i njëkohshëm i 100 gajdeve kaba “hodhi në erë” auditorin në Festivalin e Parë Folklorik Kombëtar "Rozhen", dhe..

13.08.21 07:15 |