Programi i ditës

Резултати : Autor Veneta Nikollova

11 itinerare të reja turistike shpien në pasuritë e fshehta të malit Stranxha

Mënyra më e sigurte që të largohesh nga zhurma e qytetit dhe e përditshmja monotone është të ikësh në shpatat e malit Stranxha. Në këtë kënd të paprekur të Juglindjes bullgare shtrihen pyje me shumë hije, të cilat fshehin pasuri të panjohura. Gjatë..

21.03.15 11:55 |
Manastiri Rillski

Manastiret bëhen objekte turistike

Manastiret të bëhen objekte të turizmit. Për këtë arritën marrëveshje përfaqësues të Sondonit të Shenjtë dhe dikastereve turistike. Krahas kësaj diskutohet përgatitja e ciceronëve të specializuar, të cilët do të shoqërojnë turistët nëpër manastiret..

14.03.15 10:15 |

Qytetet duhet t’i adaptohen ngrohjes globale

Më se gjysma e popullsisë së Tokës jeton në rajonet e qyteteve. Vendbanimet më të mëdha janë tepër të prekshme nga ngrohja globale, fenomen ky i cili tashmë del në pah. Si të përshtatemi me ato ndryshime dhe si duhet të sillemi? Përgjigjen e këtyre..

13.03.15 12:18 |

Një udhëtim ekologjik në luginën e lumit Zllatna Panega

Vetëm adhuruesit e natyrës së egër dhe të alpinizmit te ne i njohin pasuritë e fshehura turistike të bashkive Jabllanica, Çerven Brjag dhe Llukovit, kurse formimet karstike, të shpërndara në territorin e tyre, janë destinimi ideal për turizmin ekologjik..

07.03.15 10:35 |

Si të shpëtojmë stinën turistike?

Këto ditë Ministria e Turizmit evidentoi rezultatet e fushatës për popullarizimin e vendit jashtë shtetit, fushatë kjo e cila përfundoi në dhjetor të vitit 2014. Mjetet për të u siguruan nga fondet evropiane dhe ishin në përmasë 7 milion leva (3.5 mln..

05.03.15 13:30 |

Edhe një herë për emrat bullgarë

Stefana, Ivanka, Petrana ose Nikol, Zhaklin, Katrin? Georgi, Nikollaj, Hristo ose Dejvid, Antoan, Aleks? Pse vitet e fundit bullgarët filluan t’i japin fëmijëve të tyre emra të huaja, jo tipike për kulturën tonë, dhe ngandonjëherë emra që..

03.03.15 10:15 |

Haskovo – qyteti i rekordeve

Kohët e fundit qyteti Haskovo doli nga anonimiteti duke zërë vendin e merituar në hartën turistike të Bullgarisë. Qyteti jugor dhe fshatrat fqinje të shpërndara në rrezet e malit Rodopa, janë plot objekte interesante dhe tërheqëse. Historia..

28.02.15 10:35 |

Një libër lavdëron pasuritë e fshehta të fshatit bullgar

Mezi 3% nga turistët tek ne, zgjedhin fshatin bullgar. Del se, jo vetëm të huajt, por dhe vet ne, bullgarët, nuk njohim mjaft mirë vendin tonë. Bëhet fjalë më tepër për skajet më të largëta me një natyrë jashtëzakonisht të bukur dhe qyteza të lashta me..

12.02.15 10:55 |

Çfarë mund të presim nga bursa turistike e Sofjes “Vakanca 2015”?

Biznesi turistik pret ngjarjen më të madhe në këtë fushë – Bursën turistike ndërkombëtare, e cila tradicionalisht zhvillohet në Sofje. Edicioni i sivjetshëm i 32-të do t’i mbledhë në një vend turoperatorët, organizatat turistike, përfaqësuesit e..

12.02.15 09:55 |

Sozopolli konkurrohet me Tajvanin dhe Ljubljanën për titullin “Destinacion i vitit 2015”

Sozopolli i vjetër është ndër finalistët e klasifikimit prestigjioz vjetor të Këshillit Botëror të Turizmit dhe Udhëtimit. Për titullin “Destinacioni i vitit 2015” qyteti bregdetar bullgar konkurrohet me kryeqytetin e Sllovenisë Ljubljana dhe me..

06.02.15 15:14 |
Подкасти от БНР