Programi i ditës

Резултати : Autor Veneta Nikollova

The mystery of Dobarsko Church

The village of Dobarsko has gained global fame not only for its enthralling natural scenery, celebrated folk choir of the Dobarsko Grannies and quite tasty homemade food. The place not far from the skiing resort of Bansko, Southwestern..

03.02.15 09:00 |
Kolazh: Silvia Petrova

Të fshehur para syve

50 objekte të panjohura natyrore dhe kulturor-historike të shpërndara nëpër këndet piktoreske të natyrës, do të inkurajojnë bullgarët të udhëtojnë dhe të njihen me bukuritë e vendit. Ato margaritarë të vërtetë të turizmit do të jenë reklamuar pothuajse..

02.02.15 12:38 |

Enigma e kishës në Dobrësko

Dobërsko fitoi një popullaritet botëror jo vetëm me natyrën e tij të bukur, formacionin folklorik “Gjyshet e Dobërskos” dhe gjellët e shijshme shtëpiake. Fshati, i cili ndodhet jo larg Banskos, u gjend në qendër të vëmendjes shumë para se të vendoset si..

01.02.15 12:15 |

Pushim në Malin Rilla gjatë të gjitha stinëve

Shumë janë ata, për të cilët emri Rilla është një sinonim i pastërtisë, i ujërave të kristalta, i ajrit të pastër të thithur me aromën e pishnajave, i peizazheve të pafundme drejt majave tatëpjeta... Thënë me një fjalë – një oazë që ngrihet tepër afër..

01.02.15 10:15 |
Kolazh: Silvija Petrova

Jemi evropianë dhe jo turkikë

Gjenet evropiane dominojnë në profilin e bullgarëve bashkëkohorë. Deri në këtë përfundim kanë arritur shkencëtarë bullgarë dhe të huaj në hulumtimin e tyre. Ky i fundit hedh poshtë teorinë e përhapur se populli bullgar është me origjinë turkike. Sipas..

19.01.15 11:52 |
Kolazh: Silvija Petrova

Gabrovo, Trjavna dhe Sevlievo – pas gjurmëve të Rilindjes Bullgare

Bashkitë Gabrovo, Trjavna dhe Sevlievo u bashkuan rreth projektit për zhvillimin e turizmit kulturor. U krijuan itinerare të cilat zbulojnë jo vetëm pasuritë natyrore të Malit Ballkan Qendror, por dhe arkitekturën, zakonet dhe të përditshmërinë gjatë..

17.01.15 14:15 |

Një vendbanim i rimëkëmbur historik i dëfren turistët

Në fund të verës në fshatin Neofit Rillski, i cili ndodhet afër autostradës, që lidh Sofjen me bregdetin tonë verior, hapi dyer një park i pazakontë, i cili pak pas kësaj u shndërrua në një prej atraksioneve më të preferuara në rajon. Bëhet fjalë për..

17.01.15 10:10 |

Jundola e bardhë si bora në kulmin e sezonit të skijimit

Kur bëhet fjalë për turizmin dimëror në Bullgari përmenden pushimoret e mëdha Bankso, Pamporovo dhe Borovec, të cilat janë destinacione ndërkombëtare të skijimit. Por ka dhe një mundësi tjetër, më e lirë për të kaluar pushimet dimërore në vend. P.sh.,..

14.01.15 14:01 |

Karta e dialekteve pasuron të kuptuarit tonë të gjuhës bullgare

Bullgarishtja është një gjuhë indoevropiane me shumë dialekte. Të folmet e bullgarishtes dëgjohen jo vetëm duke udhëtuar nëpër vendin, por dhe jashtë shtetit. Të folmet arkaike hasen në rajonet e Trakisë Perëndimore, Maqedonisë, Dobruxhës Veriore, dhe..

11.01.15 11:15 |

Mirë se erdhët në qytetin Etropole

Etropole është një qytezë që ndodhet 81 km larg Sofjes. Përshtypje bëjnë shtëpitë e tij të ruajtura nga koha e Rilindjes bullgare. Disa prej tyre janë kthyer në hotele atraktive familjare dhe ofrojnë kushte të mira për pushim mes natyrës së bukur të..

04.01.15 10:35 |
Подкасти от БНР