Programi i ditës

Резултати : Autor Veneta Nikollova

Në vendpushimet tona malore iu dha starti zyrtar stinës dimërore për adhuruesit e skive

Pritet që të kemi një stinë të suksesshme dimërore gjatë disa muajve në vijim, megjithë mungesën e dëborës. Që të mund t’u përgjigjen sfidave të motit, pronarët e vendpushimeve tona më të mëdha malore investuan mjete suplementare në ndërtimin e..

17.12.14 14:57 |
Kompleksi teatral në  Ruse

Cilat janë godinat më emblematike të Bullgarisë?

Në përgjithësi 12 objekte nga tërë vendi marrin pjesë në konkursin “Godinat emblematike të Bullgarisë”. Ideja është të popullarizohet trashëgimi   ynë  kulturor-historik nëpërmjet disa prej godinave më të bukura nga e kaluara.  Në garë marrin pjesë..

09.12.14 19:04 |

Qyteti antik Nove kujton të kaluarën

Në afërsi të qytetit të Danubit Svishtov (Bullgari Veriore), të njohur me arkitekturën e tij të bukur, turistët mund të zhyten në atmosferën e së kaluarës. Këto territore janë populluar që në zanafillën e njerëzimit. Së ishin qenë vendbanimet e trakëve..

06.12.14 12:10 |

Ku do të kalojmë ditët e pushimit gjatë festave?

Shumë bashkatdhetarë tanë prej kohe bënë rezervimet për ditët e pushimit gjatë Krishtlindjes dhe Vitit të Ri. Sipas të dhënave të Institutit të Analizave dhe Vlerësimeve në Turizëm, bullgari do të harxhojë 350 milion leva për pushin gjatë festave të..

29.11.14 11:15 |

Manastiri i fshatit Giginci – një frymë spiritualiteti dhe paqeje

Në prag të muzgut të mbrëmjes dielli po bie në Manastirin e fshatit Giginci “Anargjendët e shenjtë Kozma e Damian”. Pak para perëndimit të diellit ndërtesat rreth kishës marrin ngjyrën rozë dhe pas kësaj bëhen me ngjyrën vjollcë. Në këtë kohë nga pjesa..

16.11.14 12:10 |

Bullgaria – një destinacion i “turizmit dark”

Ka një segment nga sektori i turizmit të cilin segment Bullgaria e injoron. Ky është i ashtuquajturi “turizëm dark” ose i errët i cili është një industri fitimprurëse në botë. Në vit dhjetëra mijë turistë nisen pas gjurmëve të së kaluarës së afërm që të..

04.11.14 14:16 |
“Supozojmë se tuma “Junacite” pranë qytetit Pazarxhik është qyteti më i lashtë në Evropë” – është i mendimit doc. Bojaxhievi.

Për tumën “Junacite” dhe qytetërimin më të lashtë evropian

Gjithnjë e më shumë prova dëshmojnë një tezë të guximshme në shikim të parë. Sipas saj, jo trojet e Mesopotamisë janë djepi i qytetërimit tonë, por... Gadishulli i Ballkanit. Dëshmitë e zbuluara prej një kulture shumë pak të njohur, që paraprin atë..

01.11.14 11:05 |
Në çdo një hotel ofrohem masazhe sa më të ndryshme – me mjaltë, barna, çokollatë etj.

Bullgaria me “know-how” dhe suksese në fushën e turizmit balnear

Ndryshe nga pronarët e komplekseve bregdetare bullgare, të cilët sivjet u ankuan shumë për shkak të pakësimit të numrit të turistëve, njerëzit që punojnë në sferën e turizmit balnear me siguri nuk kanë probleme të tilla. Për vendpushimet balneare..

25.10.14 09:05 |

Industria e birrarisë në Bullgari – stabile megjithë krizën

Gjatë 2013-ës bullgarët kanë pirë më se 511 mln litra birrë, tregojnë të dhënat e Shoqatës së Birrarisë në Bullgari. Për nga shitjet e birrës Bullgaria renditet në vendin e 14-të në BE. Lider i vërtetë për nga të ardhurat nga shitjet është një..

13.10.14 15:06 |

A do të vazhdojë të shtohet turizmi me anije krocierë në Detin e Zi?

Më se dy herë është shtuar turizmi me anije krocierë në bregdetin bullgar të Detit të Zi në krahasim me vitin 2013. Çfarë mund të përfitojë Bullgaria? Faktet flasin vetë. Deri në fund të muajit tetor në portin e Varnës priten 25 mijë turistë, të..

08.10.14 11:36 |