Programi i ditës

Резултати : Autor Veneta Nikollova

“Survivor”- i kinez në Momçillovci

Në Momçillovci filloi një shou grandioze. Para pak kohe në fshatin e qetë në malin Rodope mbërriti një ekip prej 51 vetash, që të xhirojë versionin kinez të shous televizive “Survivor”. Qëllimi kryesor i iniciativës ishte për t’i njohur kinezët me..

06.10.14 09:00 |
Tempulli i shenjtë Begliktash

Stranxha enigmatike

Mbase nuk do të gjesh një vend më të egër dhe të shkëputur nga qytetërimi. Por në qoftë se vendos të nisesh nëpër rrugët e tij, të cilët mezi kalojnë përmes bimëve të dendura mund të humbasësh. Sepse në malin Stranxha zot është jo njeriu, por natyra në..

24.09.14 15:28 |

Tregu i pronës turistike në Bullgari është i qëndrueshëm

Blerësit e pronës së patundshme nuk kanë hequr dorë nga Bullgaria. Për shumicën prej tyre vendi ynë është një rajon i preferuar jo vetëm për pushim, por edhe për qëndrim të përhershëm. Qindra shtetas nga Rusia, Ukraina, Bjellorusia dhe Kazakistani janë..

07.09.14 09:45 |

Mbi njëqind mijë turistë nga fillimi i vitit kanë vizituar Pallatin në Ballçik

Më shumë se 100 mijë turistë nga e gjithë bota kanë vizituar Pallatin dhe Kopshtin Botanik në Ballçik nga fillimi i vitit 2014. Qyteti ynë bregdetar me shtëpitë e tij të bardha të shtrira mbi bregun shkëmbor është një vend tradicional për pushimin veror..

30.08.14 10:35 |

Ndryshimet klimatike, konfliktet fetare, autoritarizmi demokratik...

A jemi të ndërgjegjshëm, se globalizimi dhe teknologjitë e larta transformuan në mënyre rrënjësore mënyrën e jetesës sonë. Bota në ditët tona ndryshon shumë më shpejte se sa para gjysmë shekulli dhe bëhet gjithnjë e më shume e paparashikueshme dhe... e..

28.08.14 15:08 |

Në harmoni me tokën dhe qiellin – fshati ekologjik Azareja

Vallë, a është e mundur, që arti i lashtë kinez feng shui të përmirësojë shëndetin dhe ta bëjë njeriun një personalitet më të lumtur dhe më të përkryer? Një nga mënyrat, që kjo të zbulohet është që për disa ditë ai të qëndrojë në zemrën e Ballkanit të..

24.08.14 11:10 |

Kryqe nga tempujt emblematikë bullgarë në librin e shkrimtares britanike Serena Fas

“Reklamojini mrekullitë që i keni. Bota duhet t’i shohë, duhet të dëgjojë për to”. Për këtë apeloi shkrimtarja britanike dhe aventuriere e madhe Serena Fas gjatë vizitës së saj në kryeqytetin tonë bregdetar Varna. Autorja mbërriti në qytet, që ta shohë..

19.08.14 14:22 |

Kujtime nga Republika Popullore ose prapa te socializmi

Vallë, a mund të transferohemi pa ndonjë farë nostalgjie prapa në fëmijërinë e pakujdesshme ose në rininë dhe të përpiqemi të krijojmë një përfytyrim 100 përqindshëm objektiv për kohën, në të cilën jetuam? Përgjigja është – jo. Doemos kjo nuk është e..

13.08.14 14:47 |

Qyteti Nesebër dhe kishat e tij

Para pak kohe Bullgaria përsëri hyri në klasifikimin e radhës turistik, por këtë herë me Nesebërin e vjetër – një prej vendeve më të bukura dhe plot histori në bregdetin tonë. Qyteti bregdetar, i cili është mbrojtur nga UNESKO-ja, zuri një vend të..

08.08.14 14:29 |

Bjalla Sllatina në centrifugën e stuhisë së ujit

Dëshpërim, zemërim, pikëllim – kështu shkurtimisht mund të përgjithësohen emocionet ndër viktimat e stuhisë së paparë deri  tani të ujit, e cila përmbyti qytetin Bajlla Sllatina në Bullgarinë Veriperëndimore.  Në ditën 1 gusht stuhia e ujit e befasoi..

04.08.14 15:00 |