Резултати : Autor Veneta Nikollova

Një shëtitje nëpër rrugën MoMa në zemër të malit Sredna Gora

Staro Zhelezare prej kohe ka lavdinë e një fshati artistik, i cili është kthyer në një pjesë nga një projekt i madh artistik. Këtu thjesht mund të parkosh makinën në mejdan dhe të zhytesh në një botë surrealiste, në të cilën e pamundura materializohet..

01.08.21 09:10 |

Heq dorë nga gjuha, por nuk heq dorë nga besimi – gagauzët në fshatin Bëllgarevo

Fshati Bëllgarevo është i njohur kryesisht si një destinacion turistik. Ndodhet në një nga këndet më të bukura në bregdetin tonë verior të Detit të Zi, pranë Rezervatit Natyror dhe Arkeologjik Kaliakra dhe Rezervatit Bollata, të përfshirë në..

22.07.21 07:15 |

Turizmi aventuresk në rajonin e qytetit danubian Nikopoll

Qyteti Nikopoll është i shënuar nga historia. Në një breg shkëmbor lart mbi lumin Danub janë të shpërndara gjurmët e Kalasë së Mbretit Shishman, kala kjo e cila lidhet me një nga momentet më tragjike në historinë bullgare. Pasi sunduesi osman..

18.07.21 13:45 |
Një fotografi emblematike nga Topollovgradi - Marko Karpuzanov me devetë në Topollovgrad

Devetë në Bullgarinë Juglindore – sesi shumimi i deveve është bërë një biznes fitimprurës

Devetë mbërrijnë në Kavakli /qyteti i sotëm Topollovgrad/ nga  Egjeu dhe Trakia Lindore, bashkë me pronarët e tyre, bullgarët trakas, të dëbuar nga fshatrat e tyre amtare pas Traktatit të Neuilly . Në këtë mënyrë gjatë viteve 1923-1925,..

16.07.21 07:15 |
Nikopoll

Gjellë të shijshme, turnir i peshkimit dhe shfaqje folklorike në festivalin në Nikopoll

Në qytetin Nikopoll presin me padurim një fundjavë të këndshme, të shoqëruar me shumë hare dhe iniciativa zbavitëse. Gjatë ditëve të pushimit qyteti i cili gjendet buzë lumit Danub do të jetë mikpritës i festivalit të parë për nga lloji i vet nën..

15.07.21 07:15 |

Vendpushimi "Albena" me një staf të vaksinuar dhe program rehabilitimi pas Covid-19

Vendpushimi ”Allbena” shënon një rritje prej 30% të miqve të vet kundrejt të njëjtës periudhë të vitit të paparashikueshëm 2020 për shkak të covid krizës. Rreth organizimit të një sërë ngjarjeve sportive, sezoni gjatë këtij viti ka filluar me..

13.07.21 07:15 |

5 vende kulti për “turizmin dark” në Bullgari

A mund që turizmi të jetë i zymtë, të na ngjallë kujtime dhe emocione të dhimbshme? Përgjigjen do ta gjeni në interesin e madh ndaj uzinave të vjetra të braktisura, godinave administrative, spitaleve, kishave, madje dhe ndaj fshatrave fantazmë të..

04.07.21 11:35 |

Rritje e tregut të pasurive të patundshme në kushtet e krizës së Covid-19

Rritje në vëllimin e transaksioneve dhe në çmimet e pasurive të patundshme në vend gjatë vitit të fundit kanë llogaritur nga industria. Njerëzit preferojnë të blejnë dhe jo të marrin me qira shtëpi ose apartament diku mes natyrës, ku të mund të..

01.07.21 11:16 |

Mosbesim masiv ndaj vaksinave në vendin tonë – ku gabojmë?

Afro 14 për qind e bullgarëve janë plotësisht të vaksinuar kundër Covid-19, ndërsa afro 16 për qind me një dozë, tregojnë të dhënat e fundit të Qendrës Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve. Me fjalë të tjera, vendi ynë është në..

30.06.21 10:10 |
Kisha Katolike

Qyteti Belene është ishulli i katolicizmit në Bullgarinë Veriore

Qyteti Danubian-Belene numëron jo më tepër se 8 mijë banorë. Pjesa dominuese prej tyre janë katolikë aktiv, të cilët prej shekujve  ruajnë të paprekura besimin dhe vlerat e tyre. Kjo është bashkësia më e madhe katolike në Bullgarinë Veriore...

27.06.21 15:15 |