Резултати : Autor Veneta Nikollova

Një mjeke polake më rrënjë në qytetin Çepellare lavdëron bukuritë e Bullgarisë

Deri ku mund të të shpien kujtimet nga fëmijëria, dashuria ndaj natyrës, drejt gjellëve autentike fshatare dhe gëzimet e vogla në jetë? Përgjigja është: në Rodopet e Mesme dhe më saktë në rrethet e qytezës së vogël pushimore Çepellare. Një polake i..

10.04.14 15:01 |
Pema më e vjetër është mani 650 vjeçare.

Itineraret ekologjike në qendrën e Sofjes

Në qendrën e Sofjes 2 milionëshe janë bërë tri itinerare të reja ekologjike me lloje të rëndësishme bimore. Në kryeqytetin bullgar gjenden drurë shumëshekullorë. Shumica prej tyre kanë të bëjnë me ngjarje dhe personalitete të rëndësishme historike...

25.03.14 16:01 |

Edhe Sofja është HAPPY

A mund të jemi të lumtur pavarësisht nga çdo gjë dhe nga çdo njeri? Përgjigja është “po”. Ka mijëra mënyra të kënaqesh me jetën. Njëra nga këto është të jesh me botëkuptim filozofik. Tjetra mënyrë është të lëshosh këngën “Happy” të Pharrell..

20.03.14 09:00 |

Mirë se erdhët në Mbretërinë e Hadit – Fytin e Djallit

Po të shkelësh pragun e shpellës “Diavolskoto gërlo” (Fyti i Djallit), do të ndiesh veten qenie shumë të vogël në glob. Po të dëgjosh zërin e ujërave i cili zhduket në labirintin e pa fund, do të dridhesh i habitur me madhështinë e natyrës. Po të..

08.03.14 09:00 |

Zllatograd – nga këtu fillon Bullgaria

Që në kohërat e lashta Zllatograd ka qenë “dera drejt Botës së Madhe”, prandaj banorët e tij lavdërohen se nga Zllatograd fillon Bullgaria. Në qytezë, e cila ndodhet në kufirin bullgar me Greqinë, arrin jo vetëm era e këndshme e Egjeut, por edhe..

01.03.14 10:00 |

Fillon bursa turistike “Pushime dhe Spa 2014”

Edicioni i sivjetshëm i Bursës Ndërkombëtare “Pushime dhe Spa Ekspo 2014” starton më 13 shkurt me ambicien të mbledhë nën një çati ofertat më interesante dhe të leverdishme për pushime. Në vazhdim të 3 ditëve intensive “Inter Ekspo” në Sofje do të..

13.02.14 14:30 |
Muzeu i Skive tregon historikun e sporteve dimërore në Bullgari.

Çepellare – qyteti i skive dhe lavdisë olimpike

Hotelierë dhe sipërmarrës në qytetin Çepellare në malin Rodopa tanimë mund të fillojnë punë. Bora e shumëpritur në fund të muajit të kaluar më në fund siguroi kushte perfektë për sportet e dimrit dhe i mbushi hotelet vendase dhe lokalet me..

06.02.14 15:06 |

Kovaçevica – një përrallë gurore 500 vjeçare

Nuk është për t’u besuar, se në shekullin XXI akoma ekzistojnë kënde të tilla. Kovaçevica është si një dekor i filmit historik. Në sfondin e shtëpive të vjetra gurore dhe rrugicave të pjerrëta u xhiruan disa nga filmat bullgarë me popullaritet më..

05.02.14 14:06 |

Kushte të mrekullueshme për ski në pushimoren Pamporovo

Bora e vonuar e janarit u prit me gëzim pa masë nga skiatorët në vend. Ka dallim, që njeriu të zbritet mbi pistat e mbuluara me borë të natyrshme, në vend të rrëshqitet mbi dëborën artificiale. Tani kur dimri erdhi edhe në Bullgari, qendra e skive..

04.02.14 14:43 |

Qyteti Trojan – na pret rakia e kumbullës

Ai që përmend emrin e qytetit Trojan pa tjetër thotë edhe raki kumbulle nga Trojani! Në zemrën e malit Stara Planina uji i zjarrtë me aromë specifike është kthyer në kult. Deri atje se për të tregohen legjenda i kushtohen asaj kënga, tregohen anekdote dhe..

10.01.14 08:05 |