Programi i ditës

Резултати : Autor Veneta Nikollova

Fillon bursa turistike “Pushime dhe Spa 2014”

Edicioni i sivjetshëm i Bursës Ndërkombëtare “Pushime dhe Spa Ekspo 2014” starton më 13 shkurt me ambicien të mbledhë nën një çati ofertat më interesante dhe të leverdishme për pushime. Në vazhdim të 3 ditëve intensive “Inter Ekspo” në Sofje do të..

13.02.14 14:30 |
Muzeu i Skive tregon historikun e sporteve dimërore në Bullgari.

Çepellare – qyteti i skive dhe lavdisë olimpike

Hotelierë dhe sipërmarrës në qytetin Çepellare në malin Rodopa tanimë mund të fillojnë punë. Bora e shumëpritur në fund të muajit të kaluar më në fund siguroi kushte perfektë për sportet e dimrit dhe i mbushi hotelet vendase dhe lokalet me..

06.02.14 15:06 |

Kovaçevica – një përrallë gurore 500 vjeçare

Nuk është për t’u besuar, se në shekullin XXI akoma ekzistojnë kënde të tilla. Kovaçevica është si një dekor i filmit historik. Në sfondin e shtëpive të vjetra gurore dhe rrugicave të pjerrëta u xhiruan disa nga filmat bullgarë me popullaritet më..

05.02.14 14:06 |

Kushte të mrekullueshme për ski në pushimoren Pamporovo

Bora e vonuar e janarit u prit me gëzim pa masë nga skiatorët në vend. Ka dallim, që njeriu të zbritet mbi pistat e mbuluara me borë të natyrshme, në vend të rrëshqitet mbi dëborën artificiale. Tani kur dimri erdhi edhe në Bullgari, qendra e skive..

04.02.14 14:43 |

Qyteti Trojan – na pret rakia e kumbullës

Ai që përmend emrin e qytetit Trojan pa tjetër thotë edhe raki kumbulle nga Trojani! Në zemrën e malit Stara Planina uji i zjarrtë me aromë specifike është kthyer në kult. Deri atje se për të tregohen legjenda i kushtohen asaj kënga, tregohen anekdote dhe..

10.01.14 08:05 |

Bullgaria e panjohur – qyteti Tutrakan

Një qytet i vogël në cepin e Bullgarisë, i kthyer në veri, ndaj lumit Danub dhe rrafshinave të shkretuara rumune në bregun përballë. Itineraret turistike rrallë çojnë deri këtu. Ndoshta sepse rajoni është shumë i largët, ndoshta për shkak të rrugëve jo të..

14.12.13 11:10 |

Durankullak – oaza e fundit e natyrës së virgjër

Durankullak tërheq si magnet turistë, fotografë amatorë, piktorë dhe njerëz me shpirt poetik. Por shumë pak frekuentues e dinë, se kjo oazë e natyrës së virgjër, që ndodhet në bregdetin tonë verior ka një histori mijëvjeçare. Në plazhin disa kilometrash,..

28.08.13 10:52 |
Lugina e trëndafilave

Lugina me aromë trëndafili, livande dhe... një histori shumëvjeçare

Lugina e trëndafilave e përhap famën e Bullgarisë që prej shumë kohe. Vendi është i njohur si kënd parajse, i puthur nga Zoti, kurse trëndafili vajdhënës damascena, që rritet atje, i cili përdoret në prodhimin e parfumeve më të shtrenjta në botë, është..

03.06.13 09:29 |