Резултати : Autor Veneta Nikollova

A është reklama jonë kombëtare turistike e përshtatshme me situatën e re të Covid-19?

Në vitin 2021 kritik për industrinë e turizmit, buxheti i shtetit planifikon një rritje jo të vogël të fondeve për reklamat turistike kombëtare. Për këtë qellim parashikohen pothuajse 20 milionë leva, që është një shumë rekorde, e ndarë për..

18.02.21 07:05 |

Ekzotikë dimërore rreth qytetit Burgas - përse flamingoja bojë rozë zgjodhi liqenin Atanasovsko

Në mes të dimrit të ftohtë banuesit e qytetit Burgas gëzojnë një pamje mjaft ekzotike. Liqeni Atanasovsko i cili është i vendosur rreth qytetit vende- vende është në ngjyrë rozë. Shkaku? Këtu, për vit të dytë të radhës mbretëron një koloni e madhe e..

02.02.21 13:38 |

Gareth Lee Gradwell – për një kuzhinier britanik, ose cila është shija e Bullgarisë

Ai është britanik, përpara kësaj ka jetuar në Spanjë. Vite të tëra me radhë ai viziton botën si kryekuzhinier i anijeve kroçere. Por, koronavirusi e detyron  qe të “ankorojë” për një periudhë të përhershme dhe kjo jo kudo që të jetë, por në bregdetin tonë..

01.02.21 07:15 |

Bullgarët zgjedhin turizmin SPA në kushtet e koronavirusit

Pandemia shkaktoi një zbaticë dramatike të turistëve të huaj në Bullgari. Po, e njëjta gjë mund të thuhet dhe për turizmin e brendshëm. Pavarësisht nga kufizimet rreth shpërndarjes të koronavirusit në vend, bullgarët nuk heqin dorë nga udhëtimet. Këtë e..

28.01.21 13:03 |

Çaushë, arapë, babugerë dhe xhumali - Ivo Dançev dhe kukerët e tij magjikë

Pak pas euforisë rreth Krishtlindjes dhe Vitit të Ri, u vjen radha parakalimeve të kukerëve. Të veshur në lëkura, me maska të frikshme dhe këmborë, kukerët shkojnë kudo nëpër vend që të dëbojnë shpirtrat e këqij. Kjo është një nga traditat më mistike..

22.01.21 07:10 |

Vlogeri britanik Jamal - Bullgaria më ndihmoi të bëhem një njeri më i mirë

Çdo gjë ka rastisur në mënyrë fare spontane. Përpara 3 vjetëve, në bazë të këshillës së dhënë nga një shok i tij, Rhyes Douglas viziton qytetin Plovdiv. Ai është një nomad digjital nga Britania e Madhe , jeton aty ku do dhe punon në distancë. Ai thotë se..

21.01.21 07:15 |

Arratisje nga Covid-19 në... parajsë

Qindra bullgarë i thonë “jo” Covid-19, duke shkuar për një-dy javë në... parajsë. Bëhet fjalë për detinacione ekzotike si Maldivet, Zanzibari, Egjipti, Tenerife, etj.,të cilat janë bërë sinonim i detit smerald, plazheve të bardha, palmave dhe përjetësisë...

14.01.21 07:10 |
Anija kërkimor-shkencore spanjolle “Esperides”

Covid-19 shtyu udhëtimin e ekspeditës bullgare për në Antarktidë

Ekspedita e 29-të bullgare për në Antarktidë u shty një ditë para nisjes së planifikuar të eksploruesve tanë. 6 shkencëtarë bullgarë duhej të niseshin për në kontinentin e akullt dhe më saktë për në ishullin Livingstën ku është baza jonë, më 12..

11.01.21 13:58 |

“Burgasi Inteligjent”, ose kur qyteti yt është në një “klik” larg

Përveç si kryeqytet i Bregdetit tonë Jugor dhe një parajsë për dhjetëra mijë pushuesit nga vendi dhe nga jashtë, përveç si një nga qytetet më të mira bullgare për të jetuar /sipas klasifikimit tonë vjetor/, qyteti Burgas është në rrugë të afirmohet dhe si..

08.01.21 07:15 |

Si ndryshojnë kushtet e reja qëndrimet në turizëm

Kriza dhe bllokimet pasuese shkaktuan një kolaps të paparë në turizmin bullgar, i cili siguron 12% prej Produktit të Brendshëm Bruto të vendit dhe i cili mbështetet më tepër tek të ardhurat nga turistët e huaj. Në terma shifrore gjërat qëndrojnë kështu..

05.01.21 06:15 |