Резултати : Autor Veneta Nikollova

Si ndryshojnë kushtet e reja qëndrimet në turizëm

Kriza dhe bllokimet pasuese shkaktuan një kolaps të paparë në turizmin bullgar, i cili siguron 12% prej Produktit të Brendshëm Bruto të vendit dhe i cili mbështetet më tepër tek të ardhurat nga turistët e huaj. Në terma shifrore gjërat qëndrojnë kështu..

05.01.21 06:15 |

Realiteti virtual ose cili është çmimi i progresit

Gjatë vitit 2020 pandemia me Covid-19 i dha një shtytje të paparashikuar digjitalizimit dhe mediave sociale në jetën tonë. Qindra mijë bullgarë  mbetën në shtëpi dhe e transferuan të gjithë veprimtarinë e vet online. Lidhje në video, realitet..

04.01.21 07:10 |

5 mundësi për shëtitje deri në manastire të bukura afër Sofjes

Sofja është një qytet i privilegjuar nga pikëpamja e turizmit. Në krahinat përreth mund të shëtisni ndër natyrën e ruajtur të disa maleve, të vizitoni liqene piktoreske, kështjella mesjetare dhe arkitekturë nga përpara 200 vitesh. Radio Bullgaria ju..

03.01.21 09:05 |

Pandemitë dhe singulariteti teknologjik – e ardhmja filloi nga viti 2020

E përcollëm vitin 2020 me lehtësim por edhe me një shprese për një fill të hollë drite në tunel. Pandemia e Covid-19 nuk është vetëm një paralajmërim por edhe shans për njerëzimin të përgatitet për fatkeqësi edhe më serioze, alarmojnë shkencëtarët...

01.01.21 07:10 |

Një filipinase në bregun e qytetit Kozlloduj dhe si dëbora mund të sjellë gëzim

Ajo quhet Rita Sançes Jordanova, por që të gjithë në qytetin Kozlloduj e thërrasin Filipina . Do të thoni përse? Sepse është filipinasja e vetme në qytet. Përveç kësaj është e re, e bukur, me flokë të gjata deri në brez dhe shumë kureshtare. Ajo kërkon që..

20.12.20 13:15 |

Fotografe e pasionuar, spiune e Hënës, gjuetare yjesh

Kështu e përcakton veten e saj Rosica Dimitrova – travel blogger, fotografe dhe ....ëndërruese. Blogu i saj u dekorua në edicionin e sivjetshëm të Çmimeve të Ministrisë së Turizmit në kategorinë “internet blog” me artikullin “43 ide për shëtitje..

18.12.20 07:10 |

Shpella e mahnitshme ”Prohodna” dhe manastiret shkëmborе në zonën e Llukovitit

Nuk është për të besuar por është fakt! Sytë e zgjatur në formë bajame të shpellës “Prohodna” nuk janë një krijim njerëzor, siç mund t’u duket, por janë vepër e Nënës Natyrë. Përpara 68 milionë vjetëve ajo ka formuar dy hapjet drejt qiellit, sikur..

15.12.20 07:10 |

Fillimi i sezonit dimëror në Pamporovo shtyhet deri më 21 dhjetor. Tani për tani!

Vendpushimi Pamporovo gëzon një klientelë relativisht modeste, pavarësisht nga bllokimi i pjesshëm dhe restorantet, spa qendrat, pishinat e mbyllura. Në këtë vendpushim të strukur në malin Rodopa nuk punojnë ski-pistat dhe teleferikët. Gjithsesi,..

09.12.20 13:57 |

Heroi i harruar Efrem Çuçkov – kur Maqedonia është një kauzë dhe fat

Jeta e Efrem Çuçkovit (1870-1923), një nga heronjtë e shumtë të harruar në historinë bullgare, është si një film. Për të na tregon stërnipi i tij Javor Çuçkov. Ai u lidh me Radio Bullgarinë me rastin e 150 vjetorit të lindjes së stërgjyshit të tij, i cili..

05.12.20 12:05 |

Filma bullgarë dhe kronika të filmave nga periudha para vitit 1944 tanimë janë në dispozicion në internet

Internet konsumatorët nga e gjithë bota tanimë kanë një prani të lirë deri tek disa nga filmat më kureshtarë bullgarë nga arkiva, të cilat do t’i kthejnë pothuajse në agimin e kinemasë. Kohët e fundit në portalin e filmave European Film Gateaway , u..

03.12.20 07:15 |