Programi i ditës

Резултати : Autor Vesella Krësteva

Fjalët do të marrin fjalën gjatë Festivalit Ndërkombëtar Letrar të Sofjes

“Fjalët e kanë fjalën” është motoja e Festivalit të nëntë Ndërkombëtar Letrar të Sofjes. Ngjarja më e madhe letrare në Bullgari do të zhvillohet midis ditëve 7 dhe 12 dhjetor, ku për vit të dytë të radhës që të gjitha ngjarjet, takimet dhe..

05.12.21 13:35 |
Musicology Live

„Musicology Live“ na takon me disa nga muzikantët më të mirë bullgar

Musicology Live është rruga e re e muzikës bullgare pop, soul, rock, funk, R&B. Në të na udhëheqin DJ Marten Roberto dhe shtesa unike në transmetimin e tij të së shtunës Muzikologjia në "Radio Sofja" në BNR. Premtimi është për një takim butik..

29.11.21 07:15 |

Arkivi i panjohur me fotografi të Panajot Bërnev na kthen në përditshmërinë e Sofjes së vjetër

Pak kohë më parë ju treguam për platformën virtuale “Arkivi Vizual Bullgar”, i cili synon të tregojë në mënyrë të paanshme, thjesht dokumentare në foto vende, ngjarje dhe personalitete në Bullgarinë e shekullit XX. Udhëheqës i platformës është..

25.11.21 11:57 |

Në Movember në fokus është shëndeti i meshkujve

Parandalimi është ilaçi më i mirë për çdo një sëmundje. Dhe nëse gjatë muajit tetor fokusi botëror qe mbi profilaktiken e kancerit të gjirit tek gratë , gjatë nëntorit  “u vëmë mustaqe” dhe e drejtojmë vëmendjen tonë drejt lëvizjes botërore..

16.11.21 07:15 |

Bullgarët jashtë vendit dhurojnë më shumë dhe zgjedhin kauza në vende të ndryshme

85% prej bullgarëve jashtë vendit e përkufizojnë veten e vet si donatorë.  Ky është një nga konkluzionet e sondazhit të parë të këtij lloji për qëndrimet e donatorëve midis bashkatdhetarëve tanë jashtë vendit, i kryer nga Fondacioni BCause -..

12.11.21 07:15 |

Për të gjashtin vit radhazi në Sofje zhvillohet nisma "Poezia në metro"

A ka vend për poezinë në jetën tonë të përditshme, plot frika dhe kufizime? Duket edicioni i gjashtë i nismës “Poezia në metro” i jep një përgjigje të qartë kësaj pyetjeje. Nga data 8 nëntor deri më 20 dhjetor, Instituti i Kulturës i Polonisë..

08.11.21 12:43 |
Panairi i Librit në Frankfurt

Një platformë arsimore bullgare u dallua në Panairin e Librit në Frankfurt

Me vendosjen e masave të reja kundër Covid-19 në vendin tonë, sistemi arsimor bullgar po përballet sërish me sfidat e pandemisë. Dhe në sfondin e pakënaqësisë së pamëshirshme të prindërve për mësimin në distancë të nxënësve në shumë vendbanime në..

27.10.21 11:34 |

Po fillon edicioni i tetë i festivalit ndërkombëtar për arte digjitale DA FEST në Sofje

Cilat janë praktikat e reja artistike dhe arritjet e rëndësishme në sferën artistike e cila zhvillohet në mënyrë më dinamike - artet digjitale? Këtë do ta kuptojmë në ditët deri më 30 tetor përmes ngjarjeve nga programi i festivalit të tetë..

26.10.21 16:48 |

Radioja Kombëtare Bullgare përsëri është duke kërkuar dimensionet e iluminizmit modern

Çdo një ndryshim i madh fillon me hapin e parë drejt tij. Kurse ata të cilët marrin guximin ta bëjnë pavarësisht nga të gjitha ose për hir të gjithçkaje, për të mirën e të tjerëve, shpesh mund të përcaktohen me fjalën kuptimplotë “iluminist”...

22.10.21 07:15 |

Vëllimi "Nistinari" i çon autorët bullgarë nga 6 kontinente mbi prushin e fjalëve

Fillimi i kësaj historie për ambicien, identitetin dhe rrënjët tona, edhe kur nuk e kuptojmë këtë, filloi më shumë se 6 vjet më parë në Çikago, SHBA në redaksinë e sajtit publicistik bullgar eurochicago.com. Në rubrikën e tij për letërsi, të..

05.09.21 09:15 |
Подкасти от БНР